Skip to main content

Κάρι: Δεν είναι ηγέτης με ταμπέλα, αλλά leader by example (pic,vids)

Με αφορμή το mini movie που δημοσίευσαν στο YouTube οι Γουόριορς για τα NBA Finals 2015, το Superbasket.gr εξετάζει την περίπτωση του Στεφ Κάρι και προσπαθεί να βρει τους λόγους για τους οποίους πέτυχε να αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής του NBA.

Του Άρη Κατσίδη

Τι και αν είναι ήδη τρεις φορές πρωταθλητής του NBA, ο Στεφ Κάρι δεν είχε τα φόντα, τις περγαμηνές αλλά και τις ικανότητες για να εξελιχθεί σε ένα σούπερ σταρ σύμφωνα με τα Draft Report του. Παρόλο που δεν τον περίμεναν με τόσο αγωνία από το κολεγιακό πρωτάθλημα όπως τους Μάικλ Τζόρνταν, Λεμπρόν Τζέιμς και τώρα τον Ζάιον Γουίλιαμσον, ο 32χρονος πόιντ γκαρντ τους διέψευσε όλους.

Προερχόμενος από το πανεπιστήμιο του Davidson, ο Κάρι αναδείχθηκε Νο7 στα Draft του 2009, όμως σύμφωνα με ένα διαφημιστικό που έκανε μαθαίνουμε πως το Draft Report του έλεγε μεταξύ άλλων πως: « Ο Κάρι έχει εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του και αθλητικότητα, δεν είναι καλός finisher κοντά στο καλάθι.. Πρέπει να βελτιωθεί στον χειρισμό της μπάλας, ενώ μερικές φορές δυσκολεύεται  στην άμυνα στο physical game. Χρειάζεται μεγάλη βελτίωση  για να καθιερωθεί στην λίγκα και πολύ δύσκολα θα επιτύχει σε επόμενο επίπεδο. Να μην τον εμπιστευτείτε για να στηριχθεί η ομάδα σας πάνω του».   

Kevin Durant, Stephen Curry Lead Warriors to NBA Title - Bloomberg

Στο τέλος του διαφημιστικού ακούγεται μια φράση από ραπ κομμάτι, με το οποίο ο γκαρντ των Γουόριορς έστειλε το δικό του μήνυμα: « Οι ενέργειες μου μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια μου. Μάθε τον εαυτό σου, μάθε την αξία σου».

Ο τίτλος αυτός θα ταίριαζε γάντι και στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά εκεί μιλάμε για ολόκληρο case study, αφού μια φράση είναι δύσκολο να περιγράψει όλα όσα έχει πετύχει ο Greek Freak. Ο Στεφ Κάρι όμως πέρα από τις αρνητικές κριτικές δεν επηρεάστηκε, έχοντας υψηλούς στόχους, τεράστια θέληση, δίψα για διάκριση και πείσμα με συνεχής και επίπονη προσπάθεια κατάφερε να πετύχει τον στόχο του επαληθεύοντας τα λόγια του Πλούταρχου « Οι πολλά βάλλοντες επιτυγχάνουσι πολλάκις».

Πέρα από τους τρεις τίτλους στο NBA, ο 32χρονος πόιντ γκαρντ , μετράει δύο χρυσά με την τις ΗΠΑ στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2010 και του 2014, αλλά και πολυάριθμους ατομικούς τίτλους στους οποίους ξεχωρίζουν τα δύο βραβεία MVP  για το NBA στις σεζόν 2015 και 2016.