Skip to main content

Σαν σήμερα: Ο Τζαμπάρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA (vid)

Σαν σήμερα  ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA ξεπερνώντας το σχετικό Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Στις 5 Απριλίου 1984, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έγραψε ιστορία στο NBA αφού στο ματς Τζαζ-Λέικερς ήθελε 21 πόντους για να ανακυρηχθεί πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, για να ξεπεράσει το σχετικό ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ο Τζαμπάρ είχε σημειώσει 16 πόντουςστο πρώτο ημίχρονο, αλλά μόλις δύο στην τρίτη περίοδο. Αυτό σήμαινε πως ήθελε τρεις ακόμη πόντους για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν, με τον κόουτς Πατ Ράιλι να του προτείνει να το αφήσει για το επόμενο ματς, που οι Λέικερς θα έπαιζαν στην έδρα τους. Φυσικά ο Τζαμπάρ αρνήθηκε την πρόταση και με δυό εντυπωσιακά καλάθια... έγραψε ιστορία, με αποτέλεσμα όλο το στάδιο να τον χειροκροτεί και να διακόπτεται για λίγο το ματς αφού τους ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους ο Τζαμπάρ από το μικρόφωνο.

Συνολικά με 38.387 πόντους ο Τζαμπάρ ακόμη κρατάει την πρωτιά και η σημερινή ημέρα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του NBA.