Skip to main content

Αντετοκούνμπο: «Κανείς δεν πίστευε πως το αδύνατο παιδί από την Ελλάδα θα έσπαγε τα ρεκόρ του Καρίμ» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μάζεψε 17 ριμπάουντ κόντρα στους Ρόκετς και έγινε ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία των Μπακς, με τον ηγέτη των «Ελαφιών» να κάνει συγκινητικές δηλώσεις αμέσως μετά το ματς. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας σταρ:

Για την μπάλα του ρεκόρ που κράτησε: 

«Απλώς έχω ένα γραφείο στο σπίτι μου που πετάω τα πράγματα εκεί μέσα. Έχω αρκετές μπάλες και τρόπαια εκεί. Διαφορετικά τα δίνω στη μαμά μου».

Για το ρεκόρ στο ριμπάουντ: 

«Υπέροχο συναίσθημα αλλά με τη σκληρή δουλειά μπορούν να έρθουν περισσότερα. Πρέπει να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο, να διατηρώ σε καλή κατάσταση το σώμα μου και κάνοντας αυτό θα έρθουν στιγμές των ρεκόρ αλλά στο φινάλε είμαι ευλογημένος».

Για το τι σημαίνει για εκείνον:

«Είναι τεράστιο κοπλιμέντο. Προφανώς θα έρθουν άλλοι παίκτες να σπάσουν όλα τα ρεκόρ, με την ίδια λογική που κανείς δεν πίστευε ότι θα σπάσει το ρεκόρ του Καρίμ. Το αδύνατο παιδί από την Ελλάδα που έγινε Draft και ήταν προορισμένο για να παίξει στην G-League θα βρισκόταν σε θέση να σπάσει το ρεκόρ του Τζαμπάρ. Δεν το περίμενε κανείς αυτό.

Θα έρθει κάποιος στο μέλλον και θα σπάσει τα ρεκόρ του Καρίμ, του Όσκαρ Ρόμπερτσον, του Μαρκίς Τζόνσον, τα δικά μου, του Μίντλετον. Ελπίζω αν δεν είμαι απασχολημένος με τα παιδιά μου ή σε κάποιο νησί να απολαμβάνω τη ζωή, να είμαι εδώ και να χειροκροτώ».

Για τα σουτ του Λίλαρντ: 

«Όταν είναι επιθετικός και βάζει τα σουτ είμαστε διαφορετική ομάδα. Τον θέλουμε να είναι επιθετικός, κάποιες φορές τα σουτ δε θα μπουν αλλά αυτό είναι οκ. Τον θέλουμε με αυτοπεποίθηση, τον πιστεύουμε, θα πάμε μέχρι το τέλος.

Είναι ο άνθρωπός μας. Πάντα παίζει για να κερδίσει και είμαι χαρούμενος που βάζει τα σουτ που του φτιάχνουν την αυτοπεποίθηση γιατί έχουμε ακόμα 50 παιχνίδια και μας κάνει τη ζωή ευκολότερη».

Για τον Μίντλετον και τα λεπτά που παίρνει: 

«Και ο Κρις μας κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο, κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο για εμένα. Όταν είναι στο παρκέ, σκοράρω πολύ πιο εύκολα, ξέρει πώς να με βρει, το κάνουμε 11 χρόνια. Έβαλε δύσκολα σουτ, πήρε βολές, έπαιξε άμυνα σήμερα. Είναι καλό να βλέπουμε τον Κρις να είναι ο Κρις που ξέρουμε.

Αυτό που έκανε όλα αυτά τα χρόνια είναι να διαβάζει περισσότερο τις καταστάσεις στις τρεις πρώτες περιόδους. Τώρα φυσικά έχει ο Ντέιμ την μπάλα, την έχω εγώ, καταλαβαίνω ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για εκείνον αλλά στο φινάλε πρέπει να σκοράρει για εμάς και στην τελευταία περίοδο. Έχει υπηρετήσει άψογα τον ρόλο του, είναι επαγγελματίας και τα λεπτά του ανεβαίνουν σταδιακά. Τώρα νομίζω ότι κάνει εκπληκτική δουλειά, παίζει το παιχνίδι όπως πρέπει και είναι έτοιμος».

Για το πόσο έχουν αλλάξει στο παιχνίδι τους με τον Μίντλετον: 

«Αυτός έχει μεγαλώσει, μοιάζει με 40χρονο. Εγώ μεγάλωσα αλλά... έλαμψα. Αυτός μεγάλωσε, εγώ έγινα πιο ώριμος. Πάντα μπορούσε να σουτάρει το mid range πολύ καλά, δεν το έκανε πολύ στα παιχνίδι αλλά στις προπονήσεις. Όταν ήταν ο Κιντ εδώ δεν είχε πολύ την μπάλα αλλά μετά αυτό άλλαξε, είχε την μπάλα στην 4η περίοδο.

Τώρα υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνει τα πάντα, κάποιες να σουτάρει απλά ή να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στην 4η περίοδο. Μπορεί να τα κάνει αυτά, το κάνει όλη την καριέρα. Ξέρει πώς να παίζει, δε θα πει ποτέ δώστε μου την μπάλα γιατί κάποιος άλλος έχει πρόβλημα. Αυτό είναι ωριμότητα».

Για το τι ρεκόρ σκέφτεται να σπάσει στο μέλλον: 

«Θα είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές πιάνεσαι στον κόσμο αυτόν των ρεκόρ, των μίντια. Νιώθω ότι όταν το κάνω δεν είμαι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας, συμπαίκτης, άνθρωπος. Έτσι συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι, στο να είμαι υγιής στην επόμενη αναμέτρηση και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Αν πιστεύω ότι θα είμαι Top-10 σκόρερ, ίσως. Δεν ξέρω τι θα έρθει στο μέλλον, αλλά αν συγκεντρώνεσαι σε αυτά σε "τρώνε".

Έρχεσαι στα αποδυτήρια και λες πρέπει να περάσω τον Τζαμπάρ, τον ΛεΜπρόν. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να περάσεις τη ζωή σου, θέλω να απολαύσω το παιχνίδι. Όταν κοιτάξω πίσω να ξέρω ότι έδωσα τα πάντα και όπου βρεθώ στα rankings θα είμαι οκ γιατί τα έδωσα όλα.

Στοχεύω στο να βελτιώνομαι και όσο γίνεται αυτό είμαι καλά, δεν ήξερα ότι θα έσπαγα το ρεκόρ σήμερα. Ακόμα και όταν το έκανα και κάποιοι πανηγύριζαν, έλεγα γιατί φωνάζουν αλλά συνέβη. Θα συμβούν πολλά στο μέλλον αλλά το μυαλό μου πρέπει να μείνει στα ίδια».