Skip to main content

Γούειντ:"Το μπάσκετ ήταν ο κενός καμβάς μου, η διέξοδος μου, το καταφύγιό μου"

Δηλώσεις για την διαδρομή του στο μπάσκετ, την καριέρα του και πολλά ακόμα θέματα έκανε ο Ντουέιν Γούειντ στο πλαίσιο της εισόδου του στο Hall of Fame.

Ο παλαίμαχος σταρ θυμήθηκε την πρώτη φορά που έπιασε την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια σε ηλικία πέντε ετών και ανέφερε πως δεν του άρεσε η πρώτη εμπειρία. Έπειτα μίλησε για τις διαδρομές του από γήπεδο σε γήπεδο προσπαθώντας να μιμηθεί τους μεγάλους σταρ της εποχής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Gazzetta
LIVE SCORES
ΜΕΝΟΥ
NBA
NBA
NEA
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
VIDEOS
BLOGGERS
ΟΜΑΔΕΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
NBA
ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ
Γουέιντ: «Το μπάσκετ ήταν ο κενός καμβάς μου, η διέξοδος μου, το καταφύγιό μου» (vid)
Μιχάλης Γκιουλένογλου
13 Αυγούστου 2023 - 11:02
Ο Ντουέιν Γουέιντ.
Ο Ντουέιν Γουέιντ θέλησε να χρησιμοποιήσει το παρελθόν του, τους ήρωες των χρόνων που μεγάλωσε, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Άλεν Άιβερσον, τον πατέρα του.
Ο Ντουέιν Γουέιντ και το παρελθόν του. Στην ομιλία του για την εισαγωγή του στο Hall Of Fame με την Τάξη του 2023, το χρησιμοποίησε αρκετά.

Ο Γουέιντ έκανε λόγο για το τελευταίο... ερωτικό γράμμα για το μπάσκετ. Μόλις ξεκίνησε, εξήγησε ότι έπιασε μία μπάλα μπάσκετ στην ηλικία των 5. Και δεν του άρεσε.

Advertisements
Pause
Unmute
Remaining Time -1:00Fullscreen
X
Θυμήθηκε τα χρόνια που γυρνούσε από το ένα ανοικτό γήπεδο στο άλλο. Και μάθαινε παίζοντας απέναντι σε μεγαλύτερους. Τότε που προσπαθούσε να... κλέψει μερικά δεύτερα από τη διακοπή στο παιχνίδι των μεγάλων, για να μπει στο γήπεδο και να προσπαθήσει να πετύχει ένα καλάθι.

«Μου έδωσε ίσα μέρη απογοήτευσης και χαράς. Ήμουν τόσο άγαρμπος τότε. Πριν και μετά το σχολείο, πριν και μετά τα παιχνίδια μου, μελετούσα τον παίκτη που αντικατέστησε τον πατέρα μου ως ο αγαπημένος μου παίκτης, τον Μάικλ Τζόρνταν. Κατέκτησε τη φαντασία μου και τροφοδότησε τις ελπίδες μου. Αν μου δώσετε χρόνο, θα βρω εκείνη την βιντεοκασέτα που έβλεπα πριν από κάθε ματς. Ο τρόπος που έμενε στον αέρα, έμοιαζε να το κάνει για πάντα. Δημιούργησε κινήσεις και εγώ πήγαινα στην αυλή μου για να τις αντιγράψω.

«Το μπάσκετ ήταν ο κενός καμβάς μου, τον χρησιμοποιούσα για να φαντάζομαι διαφορετικά τη ζωή μου. Ήταν η διέξοδος μου, το καταφύγιό μου», συνέχισε. Μέχρι που ανέβασε στη σκηνή τον πατέρα του, τον Ντουέιν Γουέιντ τον πρεσβύτερο. «Τα καταφέραμε, είμαστε στο Hall of Fame»