Skip to main content

ΝΒΑ, Κινγκς: «Χρυσό» συμβόλαιο σε Σαμπόνις, ανανεώνει και ο Λεν

Οι Κινγκς «έκλεισαν» τις θέσεις τους στα φόργουορντ, μετά και την συμφωνία με Βεζένκοβ, με τους «Βασιλιάδες» να προχωρούν σε αυτές των σέντερ… χρυσώνοντας τον Ντομάντας Σαμπόνις.

Έτσι, όπως αναφέρει το ESPN, το Σακραμέντο προχωρά σε πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Λιθουανού σέντερ μέχρι το 2018, έναντι 2-17 εκ δολαρίων.

Το αρχικό συμβόλαιο του Σαμπόνις, αξίας 19,4 εκ δολαρίων, ολοκληρωνόταν το επόμενο καλοκαίρι, με τους Κινγκς, όμως, να φροντίζουν να… δέσουν το βασικό τους σέντερ για συνολικά πέντε χρόνια, με σημαντική αύξηση των αποδοχών του.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Βεζένκοβ μέτρησε 19,1 πόντους, 12,3 ριμπάουντ, επίδοση που τον έφερε στην κορυφή της σχετικής λίστας του ΝΒΑ και 7,3 ασίστ σε 79 παιχνίδια.

Όσον αφορά το backup του Σαμπόνις, αυτός θα είναι ο Άλεξ Λεν, καθώς, όπως αναφέρει ο Σαμς Χαράνια του «Athletic», οι Κινγκς συμφώνησαν με τον Ουκρανό σέντερ για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Την περσινή σεζόν ο Λεν, ερχόμενος πίσω από τους Σαμπόνις και Χολμς, έγραψε 1,7 πόντους και 2,3 ριμπάουντ σε 26 συμμετοχές.