Skip to main content

ΝΒΑ: Οι Μπλέιζερς ψάχνουν το «κόλπο γκρόσο» με Ταβάρες

Και ξαφνικά, από το… πουθενά προκύπτει «θέμα» με τον Έντι Ταβάρες για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στα αυτιά του σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι ακούγονται οι… σειρήνες από το ΝΒΑ.

Όπως αναφέρει ο  Ντονάτας Ουρμπόνας και το BasketNews, οι Μπλέιζερς προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο στον MVP του Final Four της φετινής Euroleague.

Βέβαια, τυχόν αποχώρηση του Ταβάρες από την Μαδρίτη, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Και αυτό γιατί οι Καστιγιάνοι έχουν… δέσει τον παίκτη τους με μία πανίσχυρη ρήτρα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ (!), από τα οποία μόλις τα 750.000 καλούνται να πληρώσουν οι Μπλέιζερς (σύμφωνα με τον αντίστοιχο κανονισμό του ΝΒΑ και το υπόλοιπο ποσό (5.25 εκ ευρώ), θα πρέπει να βγουν από την τσέπη του ίδιου του παίκτη, σε μία περίπτωση αντίστοιχη με αυτή του Φακούντο Καμπάτσο, όταν και ο Αργεντινός αποφάσισε να αφήσει την «βασίλισσα» για τους Νάγκετς.

Να θυμίσουμε πως ο Ταβάρες δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ρεάλ μέχρι το 2024, με τους Καστιγιάνους να προτίθεται να… δέσουν τον γίγαντα τους για ακόμα περισσότερα χρόνια, προσφέροντας του 2,8 εκ καθαρά τον χρόνο, για να ανανεώσει.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο Ταβάρες γίνει… Βεζένκοβ και κυνηγήσει το American dream, θα το κάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς είχε περάσει τον Ατλαντικό  και την διετίας 2015-17, με φτωχό, όμως, απολογισμό, μόλις 2,5 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 13 παιχνίδια με τους Χοκς και τους Καβαλίερς.