Skip to main content

Χατζηλεοντή: "Σκέφτεσαι μόνο πως να βοηθήσεις"

Η ήττα από το Ισραήλ στέρησε από την Εθνική Νέων Γυναικών. Η Ιωάννα Χατζηλεοντή, αρχηγός της ομάδας και μια αθλήτρια που έχει εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, έχοντας κατακτήσει τυπικά δύο ανόδους, ουσιαστικά τρεις, με την ίδια να φτάνει πάντα και σε ατομικές διακρίσεις δεν «κρύφτηκε» μετά την ήττα. Η Ελληνίδα φόργουορντ άφησε το παιχνίδι με ένα ακόμη double double (18π., 13ρ.).

«Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά...», ήταν τα πρώτα της λόγια λίγο μετά το τέλος του αγώνα, προσπαθώντας ακόμη και η ίδια να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις της και να διαχειριστεί τη στενοχώρια της: «Το παιχνίδι χάθηκε, αλλά θα πρέπει να δούμε τους δύο επόμενους αγώνες για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη. Το θέλουμε αυτό. Να παίξουμε ως ομάδα και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Οι στιγμές μετά από μια τέτοια ήττα δεν είναι εύκολες: «Θα πρέπει λίγο να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να δούμε τι κάναμε λάθος, να διορθώσουμε όσο περισσότερα πράγματα μπορούμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι, να πάμε καλύτερα».

Για την ίδια άλλωστε αυτή η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερη, καθώς ήταν τελευταία της με τις «μικρές» εθνικές ομάδες σε μια πορεία ετών απόλυτα επιτυχημένη: «Γενικά είμαι στενοχωρημένη λίγο παραπάνω γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Είναι η τελευταία μου «μικρή» εθνική και δεν έχει φάιναλ φορ, δεν έχει άνοδο…» Σταματά για λίγο τη ροή του λόγου της και οι επόμενες λέξεις της δείχνουν το σκεπτικό της αθλήτριας: «Τα σκέφτομαι αυτά κι εγώ και άλλες κοπέλες, αλλά σκέφτομαι πως το τουρνουά δεν τελείωσε σήμερα. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας».

Η ίδια αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα δυνατή άμυνα από το Ισραήλ με παγίδες με δυο και τρεις παίκτριες πάνω της: «Δεν τα σκέφτεσαι αυτά όταν παίζεις. Δεν σκέφτεσαι τίποτα. Μόνο πως θα βοηθήσεις την ομάδα να νικήσει. Τα άλλα όλα περνάνε σε δεύτερο πλάνο. Θέλαμε τη νίκη, θέλαμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήρθε… Πάμε για τη συνέχεια…»

Η συνέχεια περιλαμβάνει δυο παιχνίδια για τις θέσεις 5-8 και στο μέλλον την Εθνική Γυναικών: «Ναι… Έτσι είναι… Υπάρχει συνέχεια. Είναι κάτι που το θέλω πολύ και μακάρι να έρθει στο μέλλον».