Skip to main content

Πρίφτη: «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και το ξέρουμε»

Για την συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, την φιλοσοφία και τους στόχους της Εθνικής Νέων Γυναικών, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ η Άννα Μαρία Πρίφτη.

Η Εθνική Νέων Γυναικών εξασφάλισε την παρουσία της στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 Β’ κατηγορίας και πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλο της, με πιθανότερο το Ισραήλ.

Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, η Άννα Μαρία Πρίφτη, μιλά για την συνέχεια του τουρνουά και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένες από την μέχρι τώρα πορεία μας και πλέον περιμένουμε να δούμε το σημερινό παιχνίδι Ελβετία – Τουρκία για να δούμε και μαθηματικά πλέον ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Όποιος κι αν είναι θα τον αντιμετωπίσουμε με στόχο την παρουσία στην τετράδα και από εκεί η άνοδος απέχει μία νίκη. Θα είναι ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας».

Η Πρίφτη φέρνει την άμυνα στο προσκήνιο μιλώντας για το παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας: «Κινούμαστε με γνώμονα την άμυνα πάντα. Όλα ξεκινάνε από εκεί, αυτό μας μεταφέρουν οι προπονητές μας, αυτό έχουμε ως φιλοσοφία, να ξεκινάμε από την άμυνα και να έρχεται η επίθεση. Είμαστε και πολύ δεμένες ως ομάδα και αυτό βοηθάει πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στην ψυχολογία μας».

Η πορεία της Εθνικής Νέων Γυναικών την έχει φέρει στο 3-1, αλλά παράλληλα φέρνει και διαφορετικές αθλήτριες στο προσκήνιο δίπλα στις Ιωάννα Χατζηλεοντή και Έλενα Μποσγανά. «Η Ιωάννα και η Έλενα είναι πολύ δυνατά όπλα και είμαστε τυχερές που τις έχουμε», τονίζει η Πρίφτη και συνεχίζει: «Προσπαθούμε κι εμείς να τις βοηθήσουμε. Οι ομάδες προσαρμόζονται πάνω τους και πρέπει να βγουν άλλες μπροστά να τις βοηθήσουν, να έχουμε περισσότερο βάθος ως ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως παιχνίδι με το παιχνίδι βρίσκουμε ρυθμό, βρισκόμαστε και μεταξύ μας καλύτερα και με την Έλενα που ενσωματώθηκε λίγο αργότερα στην προετοιμασία, λόγω της παρουσίας της στην Εθνική Γυναικών. Βρίσκουμε λύσεις, ρυθμό παιχνίδι με το παιχνίδι, παίζουμε πιο ωραίο μπάσκετ και σίγουρα έχουμε καλύτερες και περισσότερες συνεργασίες. Βρίσκουμε τα πατήματά μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Οι δύο συνεχόμενες νίκες με Ελβετία και Ουκρανία βοήθησαν την ομάδα, όπως και το γεγονός ότι παρουσιάζονται περισσότερες λύσεις: «Είναι ένα μεγάλο συν, γιατί κερδίζουμε σε αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό γιατί στα δύο επόμενα παιχνίδι θέλουμε μόνο νίκες. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και το ξέρουμε. Το αποτέλεσμα όμως πρέπει να είναι η νίκη».