Skip to main content

Μποσγανά: «Ο κύκλος στις «μικρές» Εθνικές θα ήθελα να κλείσει με μια άνοδο»

Η προετοιμασία της Εθνικής Νέων Γυναικών, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 (β’ κατηγ) συνεχίζεται, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει το Ισραήλ σε δύο φιλικά παιχνίδια στις 22 και 23 Ιουλίου και την Έλενα Μποσγανά να μιλά στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την τελευταία της σεζόν με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες, αλλά και τον στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που δεν είναι άλλο από την άνοδο.

«Για την ώρα νιώθουμε πως είμαστε σε ένα καλό δρόμο», τονίζει η Μποσγανά, η οποία είναι από τις παίκτριες με τη μεγαλύτερη εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας. «Έχουμε δώσει δυνατά φιλικά, έχουμε ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και έχουμε άλλους δύο αγώνες προετοιμασίας μπροστά μας που θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο».

Η Εθνική Νέων Γυναικών αναμετρήθηκε στην διάρκεια της προετοιμασίας και με ομάδες που θα αγωνιστούν στην Α’ Κατηγορία, επιλέγοντας να μετρήσει τις δυνάμεις της με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Ναι.. Το να αντιμετωπίσεις την Ισπανία για παράδειγμα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ και πιστεύω και πως το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Παλέψαμε σε όλον τον αγώνα και θεωρώ ότι μόνο καλό μας έκανε. Όπως και αυτός με την Πορτογαλία, όταν νικήσαμε στο τέλος της αναμέτρησης. Θεωρούμε ότι μπορούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η άνοδος στην Α’ Κατηγορία είναι ο στόχος και η Μποσγανά γνωρίζει καλά στα 20 της την διαδικασία, αφού έχει αγωνιστεί με ομάδες που άλλες φορές τα κατάφεραν και άλλες όχι: «Δεν είναι και τόσο εύκολο το σύστημα. Ένας αγώνας μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το καλό είναι ότι υπάρχει η εμπειρία. Δεν είμαι μόνο εγώ που το έχω ξαναζήσει. Έχουμε ανεβάσει ομάδα μαζί, αλλά επίσης υπάρχουν σεζόν που δεν τα έχουμε καταφέρει. Είμαστε μαζί χρόνια οι περισσότερες, έχουμε καλό κλίμα, γνωριζόμαστε καλά και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Είναι κάτι που απαιτείται σε τέτοιες διοργανώσεις».

Η Εθνική Νέων Γυναικών φαίνεται να έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις, κάτι στο οποίο στέκεται και η Ελληνίδα φόργουορντ: «Είμαστε γεμάτη ομάδα, ξέρουμε όλοι τους ρόλους μας που είναι πολύ σημαντικό και συμπληρώνουμε η μία την άλλη. Κι αυτό ενώ δίπλα μας έχουμε ένα επιτελείο, ανθρώπους που μας βοηθούν ανά πάσα στιγμή».

Για την ίδια η φετινή διοργάνωση είναι και κάπως διαφορετική, αφού μετά από σχεδόν έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας κι ενώ έχει ήδη την εμπειρία της Εθνικής Γυναικών, θα αποχαιρετίσει τις «μικρές» εθνικές ομάδες: «Για να πω την αλήθεια είναι λίγο περίεργο. Δεν κατάλαβα πότε πέρασε ο καιρός. Δεν είχα παίξει και με την Νεανίδων την περίοδο του κορονοϊού… Μου άρεσε και μου αρέσει να παίζω για την Εθνική Ομάδα, μου αρέσει που θα το ζήσω και αυτό με κορίτσια που είμαστε χρόνια μαζί. Όπως είπατε ευτυχώς για μένα έχει ανοίξει ήδη ο κύκλος της Εθνικής Γυναικών και με χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά όπως και να’χει κι αυτός είναι ένας κύκλος που κλείνει. Και θα ήθελα να κλείσει με μια άνοδο».