Skip to main content

Παπαδόπουλος: «Δύσκολη η επιλογή της τελικής 12άδας γιατί όλοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό»

Για τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Νέων Ανδρών και το επίπεδο της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μίλησε στο EOK WEB Radio ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός μίλησε:

Για την προετοιμασία ενόψει Ευρωμπάσκετ: «Ήρθαμε στο Ηράκλειο, συνεχίσαμε το κομμάτι της προετοιμασίας μας με τα δύο φιλικά που παίξαμε με την Ισπανία. Καλό θα ήταν να ήμασταν πλήρεις, αλλά ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν λίγο αδιάθετος και δεν τον πιέσαμε να παίξει, ενώ στο χθεσινό (04/07) φιλικό ο Ζούγρης είχε έναν ψιλοτραυματισμό αλλά δεν ήταν κάτι το σοβαρό, ωστόσο είπαμε να τον προφυλάξουμε. Έτσι δώσαμε την ευκαιρία και στα υπόλοιπα παιδιά, δοκιμάσαμε κάποια σχήματα και με τα χθεσινά φιλικά τελείωσε η προετοιμασία μας και ετοιμαζόμαστε τώρα για το Σάββατο (08/07) που ξεκινάμε το Ευρωμπάσκετ εναντίον της Πολωνίας».

Για τα δύο φιλικά με την Ισπανία: «Σίγουρα ήταν crash test. Παίξαμε με έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο, που πάντα πάει καλά και τα παιδιά ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά. Βγάλαμε και κάποιους παίκτες που μπορεί αν έπαιζε ο Λευτέρης να μη φαινόντουσαν τόσο και το ευχάριστο είναι ότι κάλυψαν την απουσία του. Ήταν θετικά τα συμπεράσματα. Το πρώτο φιλικό το κερδίσαμε, στο 2ο δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, ήταν και λογικό να βγάλουν αντίδραση οι Ισπανοί. Το θετικό είναι ότι δεν το παράτησαν τα παιδιά και το γυρίσαμε. Ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι χθες, αλλά παρ’ όλα αυτά χάσαμε για 2 πόντους, που για ‘μένα αυτό είναι ένα θετικό πόρισμα».

Για το αν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο: «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο επίπεδο που θα έπρεπε να βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή, δηλαδή είμαστε σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχαμε βάλει στην αρχή. Σίγουρα θα ήθελα να ήμασταν πλήρεις στα δύο τελευταία φιλικά, ώστε να προετοιμαστούμε και καλύτερα για το Σάββατο. Τα δυο παιδιά που έλειπαν ήταν βασικά στελέχη, θα ήθελα δηλαδή να συμμετείχαν και αυτοί για να δοκιμάσουμε και κάποια plays που είχα στο μυαλό μου. Το καλό είναι ότι κάποια άλλα παιδιά έβγαλαν προσωπικότητα και αυτό το κρατάμε σαν θετικό. Έδειξαν κάποια παιδιά ότι μπορούν να καλύψουν αν χρειαστεί να ξεκουράσουμε αυτά τα παιδιά ή αν πρέπει να βρίσκονται εκτός αγώνα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Και οι 12 παίκτες θα πρέπει να είναι μάχιμοι και να μπουν να βοηθήσουν».

Για το αν έχουν κατασταλάξει στην τελική δωδεκάδα: «Η τελική δωδεκάδα θα βγει αύριο (06/07). Έχουμε άλλες δύο προπονήσεις μπροστά μας, θα τις ολοκληρώσουμε κι αυτές και μετά θα βγει. Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι πάρα πολύ δύσκολη επιλογή της τελικής δωδεκάδας, γιατί πραγματικά όλοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν δείξει ότι αξίζουν να είναι μέλη αυτής της ομάδας. Είναι μια δύσκολη απόφαση».

Για την απώλεια του Άγγελου Λάγιου: «Η σημαντική απώλεια ήταν στην αρχή της προετοιμασίας ο Άγγελος Λάγιος. Είναι ένα παιδί που θα βοηθούσε πάρα πολύ, είναι και σε μια θέση που τη χρειαζόμαστε, μπορεί να παίξει απ’ το «3» μέχρι και το «5», ωστόσο το προσπερνάμε αυτό γιατί έγινε στην αρχή της προετοιμασίας. Από ‘κει και πέρα, είναι θετικό το ότι δε είχαμε κάποιο άλλο περιστατικό».

Για το φετινό Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε κάνει scouting, έχουμε δει όλες τις ομάδες. Φέτος μπορεί να είναι και ένα απ’ τα ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα. Η Ισπανία και η Γαλλία πάντα έχουν μια φήμη ότι πρωταγωνιστούν, αλλά και απ’ τις άλλες ομάδες που είδαμε δεν υπάρχει κάποια που είναι υποδεέστερη ή που μπορείς να την αψηφήσεις. Θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι κοντά και θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Για το αν είναι κομβική η πρεμιέρα με την Πολωνία (08/07): «Επειδή είναι πρεμιέρα είναι λίγο ιδιαίτερο. Στην πρεμιέρα ποτέ δεν ξέρεις πώς θα ξεκινήσεις και πώς θα αντιδράσεις. Έχουμε ήδη κάνει scouting και όλες οι ομάδες του ομίλου μας (σ.σ. Πολωνία, Λιθουανία, Κροατία) είναι υπολογίσιμες, δεν είναι καμία υποδεέστερη. Το κρατάμε λίγο πιο πολύ γιατί ήταν η πρεμιέρα».

Για το αν έχουν πίεση που το τουρνουά γίνεται στο Ηράκλειο: «Δε θεωρώ ότι είναι έξτρα πίεση, είναι έξτρα κίνητρο. Το έχουμε συζητήσει και με τα παιδιά και συμφωνούν και αυτά. Θέλουμε με τον τρόπο μας να δώσουμε κίνητρο στους θεατές να έρθουν να μας παρακολουθήσουν. Σε κάθε αγώνα θα δίνουμε το 100% και ποτέ δε θα τα παρατήσουμε σε οτιδήποτε κι αν γίνει».

Για το στόχο της Εθνικής στο τουρνουά: «Αυτά είναι ανάλογα με την ημέρα. Καμία ομάδα σε αυτές τις διοργανώσεις δε μπορεί να πει ότι πάει για να πάρει το χρυσό. Σίγουρα είναι ένα όνειρο, το οποίο το προσπαθούμε και το «κυνηγάμε». Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, προχωράμε ανά παιχνίδι και θεωρώ ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά, γιατί έχει δείξει κι απ’ τα τελευταία φιλικά ότι έχει τη δυνατότητα να είναι υγιής. Παίζει ρόλο όμως και η τύχη».