Skip to main content

U18 Ελλάδα - U18 Βουλγαρία 69-49: Νίκη στο πρώτο φιλικό

Η Εθνική Νεανίδων άρχισε κι αυτή τη δική της σειρά φιλικών αγώνων που θα την οδηγήσουν ως τα Δύο Αοράκια τον Αύγουστο, εκεί όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (6-14/8). Στον πρώτο της αγώνα προετοιμασίας επικράτησε 69-49 της Βουλγαρίας στο κλειστό γυμναστήριο της Αρναίας.

Η Εθνική Νεανίδων μετά το... αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο άρχισε με τις Μπαξεβάνου και Σταμούλου να χτίζει διαφορά με τις δύο αθλήτριες να δίνουν μεγάλες βοήθειες στο σκοράρισμα. Έχοντας ένα σταθερό προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα έφτασε στην νίκη με 69-49 έχοντας για πρώτη σκόρερ την Κατερίνα Μπαξεβάνου με 16 πόντους.

Διαιτητές: Πράττος, Παπαθανασίου

Δεκάλεπτα: 21-11, 49-18, 61-32, 69-49

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Δαμουλάκη 8, Γκουζέλου, Κοϊλεογλου 5, Χρηστάκη 2, Μπαξεβάνου 16(2), Παναγιωτίδη 4, Κελεμένη, Σταματάκη 5(1), Παλάσκα 3(1), Κούπερ 4, Σταμούλου 8, Τσάμη 2, Αλεξιά 4, Ταμπάκου 3, Βασιλείου 5.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε: «Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικού χαρακτήρα. Κοιτάμε σε ποια κομμάτια είμαστε  δυνατή σαν ομάδα και σε ποια χρειαζόμαστε βελτίωση. Δοκιμάζουμε σχήματα και παίκτριες που ταιριάζουν στο τρόπο παιχνιδιού μας. Στο Α’ ημίχρονο η ομάδα μας ήταν καλή, ενώ στο δεύτερο δείξαμε αδυναμίες και σημάδια κόπωσης και πρέπει να βελτιωθούμε".