Skip to main content

Καρακασίδου: «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση»

Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και το τρόπαιο της πρώτης θέσης του European Challenger στις αποσκευές της, επέστρεψε από την Αρμενία η Εθνική Νέων Γυναικών, με την Λιλιάννα Καρακασίδου να είναι η MVP της διοργάνωσης και με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, να κάνει τον απολογισμό του τουρνουά.

Αναλυτικά:

«Η φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε υπό την μορφή φούσκας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλες μας. Μας έδωσε, όμως, την δυνατότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες να μπούμε πάλι στο παρκέ και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και με τον κόσμο να μπορεί να μας παρακολουθεί από τις κερκίδες δίνοντας με τη σειρά του την δική του νότα στα παιχνίδια».

«Ξεκινώντας την προετοιμασία και στην συνέχεια αναχωρώντας για την Αρμενία η βασική επιθυμία μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικές σε κάθε ματς και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό.  Η αποφασιστικότητα μας, η ομαδική δουλειά και η πίστη που είχαμε η μια στην άλλη μας έδωσαν το έναυσμα ώστε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας αήττητες θέτοντας την κατάκτηση αυτού του μίνι πρωταθλήματος ως μονόδρομο».

«Ο περιορισμένος χρόνος προετοιμασίας μας εμπόδισε στο να δουλέψουμε παραπάνω όλες μαζί και να αποκτήσουμε αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση. Παρόλα αυτά η κοινή συμμετοχή αρκετών παικτριών σε προηγούμενες διοργανώσεις ήταν καθοριστική για να περάσουμε αμέσως στο επόμενο βήμα στη συνεργασία μας και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο και τα πρωτοεμφανιζόμενα σε εθνικές ομάδες κορίτσια ενσωματωθήκαν αμέσως στην ομάδα εξαφανίζοντας κάθε πιθανό χάσμα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί».

«Σκοπός μου ήταν να βοηθήσω, με όποιον τρόπο μπορούσα, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου η ομάδα να πέτυχει τους στόχους της. Η προσωπική μου επιτυχία ήταν αποτέλεσμα αυτού του σκοπού σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που έλαβα τόσο από τις συμπαίκτριες μου όσο και από το προπονητικό τιμ».