Skip to main content

Χατήρα: «Η 6η θέση είναι πολύ σημαντική στην Ευρώπη και χαρήκαμε πάρα πολύ»

Για την πορεία της Εθνικής Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, που την έφερε μέχρι την έκτη θέση, αλλά και την δική της παρουσία στην διοργάνωση, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio η Λυδία Χατήρα.

Αναλυτικά η Ελληνίδα διεθνής μίλησε:  

Για τα συναισθήματά της μετά το Eurobasket U16: «Νιώθω πολύ ωραία, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ήταν μια μοναδική εμπειρία το ευρωπαϊκό φέτος. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο, πέρυσι που ήμουν στο European Challenger ήταν εντελώς διαφορετικά, η προετοιμασία ήταν πολύ μεγαλύτερη, τα παιχνίδια ήταν διαφορετικά από θέμα ψυχολογίας. Νιώθω πολύ ωραία και πολύ περήφανη για την ομάδα. Η 6η θέση είναι πολύ σημαντική στην Ευρώπη και χαρήκαμε πάρα πολύ».

Για το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα και πόσο τη βοήθησε: «Επειδή είχαμε και πολύ καλό κλίμα με τα κορίτσια, κάθε μέρα είχα περισσότερες πιθανότητες ότι θα πάμε καλά, γιατί δεν ήταν τόσο οι προπονήσεις, αλλά το ότι είχαμε γίνει μια ομάδα με τα κορίτσια. Ήμασταν πολλές μέρες μαζί, είχαμε μάθει η μία την άλλη, μιλούσαμε, προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε η μία την άλλη. Το ότι ήμουν καλά με τις συμπαίκτριές μου, ήταν σαν μου έδινε την ελπίδα ότι θα πάμε καλά, ότι θα ήμασταν δυνατές και θα τα πάμε καλά στο πανευρωπαϊκό».

Για τις τρομερές επιδόσεις της στο τουρνουά: «Δεν κοιτάω πολύ τα νούμερα, γιατί ό,τι και να ‘ναι δεν εκπροσωπώ εμένα, την Ελλάδα εκπροσωπώ. Ήθελα κι εγώ να μπω να βοηθήσω την ομάδα μου να τα πάει καλά. Ειδικά λόγω του ότι ήμασταν 2 χρόνια χωρίς μπάσκετ και φέτος ήταν το ευρωπαϊκό, θέλαμε όλες να τα πάμε καλά».

Για το πόσο τη βοήθησε αγωνιστική η εμπειρία της με την Εθνική: «Μετά και απ’ την προετοιμασία με την Εθνική, μου ‘χουν μείνει πολλά πράγματα. Όχι τόσο ατομικής τεχνικής, αλλά σχετικά με το πώς να κοιτάω το παιχνίδι και να διαβάζω φάσεις, κάτι που πριν την Εθνική δε θα μπορούσα τόσο. Αυτό θα με βοηθήσει και στο παιχνίδι μου στο να έχω λίγο περισσότερη εμπειρία. Πιστεύω ότι μετά απ’ όλο αυτό με την Εθνική θα βλέπω το παιχνίδι λίγο πιο καθαρά».