Skip to main content

Χατήρα: "Δουλέψαμε ομαδικά και αυτό έφερε τα καλά σουτ"

Η Εθνική Κορασίδων ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσεχία. Έφτασε στη νίκη με το 78-51 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον όμιλό της πίσω από την πολύ δυνατή Γαλλία. Η Λυδία Χατήρα μίλησε από την Πορτογαλία για τους λόγους της νίκης και τα… μυστικά της ομάδας που την βοηθούν στο παρκέ.

“Σήμερα ήμασταν στην καλύτερη ημέρα έχω να πω”, ακούστηκε η φωνή της με τη χαρά να είναι σχεδόν απτή: “Ήμασταν πολύ ομαδικές, γι’ αυτό είχαμε και αυτή την ευστοχία. Πηγαίναμε μέσα, βγάζαμε την μπάλα έξω, δημιουργούσαμε έτσι καλές προϋποθέσεις για τα σουτ. Βγάλαμε καλά σουτ, μπήκαν και όλα έγιναν πιο εύκολα”.

Η Χατήρα συμφωνεί με τον προπονητή της, Γιάννη Κτιστάκη, πως και το σημερινό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει: “Συμφωνώ απόλυτα, γιατί προετοιμαζόμαστε ένα μήνα τώρα, έχουμε κάνει πολύ δουλειά και στα πάντα. Άμυνες, σουτ, έχουμε δει παιχνίδια, έχουμε δώσει αγώνες προετοιμασίας. Μας αξίζει να έχουμε τέτοια αποτελέσματα και ελπίζουμε να χαρούμε ξανά στη διοργάνωση”.

Η ομάδα είναι…. ολοκαίνουρια, καθώς μιλάμε έτσι κι αλλιώς για κορασίδες και επιπλέον έχει μεσολαβήσει και μια σχεδόν τριετία κορονοϊού: “Η αλήθεια είναι πως καμία μας δεν έχει παίξει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξανά. Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο δύσκολο για εμάς. Και η προετοιμασία στην αρχή μας φάνηκε δύσκολη, αλλά το καλό είναι γινόμαστε ομάδα, έχουμε καλό κλίμα και βοηθάει η μία την άλλη κι αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη μας”.

Το πρόγραμμα έχει αγώνες, προπόνηση και ώρες στο ξενοδοχείο… “Προσπαθούμε να ξεκουραστούμε, γιατί είναι συνεχόμενοι οι αγώνες και είναι κάτι στο οποίο προσαρμοζόμαστε”, τονίζει και παραδέχεται πως ένα από τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, αυτό το “στο τραπέζι δεν μιλάμε” δεν θα βρει ποτέ εφαρμογή στο δικό τους τραπέζι: “Μιλάμε στο φαγητό, κάποιες φορές και πάρα πολύ, αλλά το ευχαριστιόμαστε, γιατί έχουμε ωραίο κλίμα. Χρειάζονται κι αυτά… Ποια κάνει τις περισσότερες πλάκες; Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω μία ή δύο… Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές φέτος που μας κάνουν να γελάμε πάρα πολύ!”

Το θέμα είναι να γελάσουν και στο παρκέ μετά από τον επόμενο αγώνα. Περιμένοντας αντίπαλο, η Χατήρα και οι συμπαίκτριές της ξέρουν πως μια νίκη μεθαύριο μπορεί να τις βάλει στα προημιτελικά: “Καλό θα ήταν μια θέση στην οχτάδα…” λέει αλλάζοντας ύφος τελείως και γράφει τον καλύτερο επίλογο.