Skip to main content

Βασιλάκος: «Το τουρνουά φιλίας είναι ουσιαστικά η εισαγωγή των κοριτσιών σε Εθνική ομάδα»

Για την συμμετοχή της Εθνικής Παγκορασίδων στο τουρνουά Φιλίας, που διεξάγεται στο Ηράκλειο από 19-21 Ιουλίου, μίλησε στο EOK WEB Radio ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βασιλάκος.

Αναλυτικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε:

Για το τουρνουά φιλίας και την Εθνική Παγκορασίδων: «Είναι μια διοργάνωση που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ των χωρών και πρόκειται ουσιαστικά για διεθνή φιλικά, τα οποία κάθε χρόνο τα φιλοξενεί διαφορετική χώρα. Για ‘μας είναι ουσιαστικά μια εισαγωγή των κοριτσιών σε Εθνική ομάδα. Μέσα από μια δεκαήμερη προετοιμασία προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε τι είναι Εθνική ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Τη ρουτίνα του αθλητή, τι πρέπει να τρώει, πώς να προετοιμάζεται, όλα».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτή την ηλικία: «Πρόκειται για πολλά παιδιά που έχουν για πρώτη φορά εμπειρία αποστολής, παιδιά που δεν έχουν φύγει ξανά από το σπίτι τους. Είναι μια τεράστια εμπειρία και δική μας δουλειά είναι να είμαστε εξίσου αυστηροί, όσο και να μας νιώθουν δίπλα τους. Να ζήσουν την εμπειρία, να “απορροφήσουν” όσα έχει να τους προσφέρει».

Για τις παίκτριες που έπρεπε να «κοπούν» από την αποστολή: «Είναι η χειρότερη στιγμή της προετοιμασίας. Είναι όλα παιδιά που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Σπαράζει η καρδιά σου να πρέπει να ανακοινώνεις τέτοια νέα, ωστόσο εκείνο που θελήσαμε να τους περάσουμε είναι ότι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να συνεχίζουν να δουλεύουν. Εκείνες που επιλέχτηκαν δε σημαίνει ότι έχουν “εισιτήριο” για πάντα. Κάθε χρόνο πρέπει να δουλεύουν από την αρχή».

Για το τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο να δει στο τουρνουά: «Θέλουμε να δούμε προσπάθεια, να αποτυπώνεται η προσπάθεια στο παρκέ. Από το ζέσταμα, από τον πάγκο, να υπάρχει πάθος και η εικόνα μιας ομάδας που προσπαθεί συνέχεια. Θα αντιμετωπίσουμε την Ισπανία και τη Γαλλία, δύο μεγαθήρια. Μπορεί να είναι παγκορασίδες, αλλά αυτές οι χώρες έχουν τεράστια αναπτυξιακά προγράμματα. Πρέπει να πείσουμε τα κορίτσια να μην φοβούνται. Να μην τα παρατήσουν σε καμία στιγμή και να παλεύουν σε όλο το ματς. Εκείνο που εμείς ουσιαστικά κάνουμε είναι να χρίσουμε έναν αγωνιστικό χαρακτήρα στην ομάδα».