Skip to main content

Τσεμπέρης: «Η Πορτογαλία είναι μια μαχητική και ιδιαίτερα σκληρή ομάδα»

Η Ελλάδα δοκιμάζεται στην έδρα της Πορτογαλίας, για τα προκριματικά του Eurobasket 2023 και ο Γιώργος Τσεμπέρης, συνεργάτης του Πέτρου Πρέκα, αναλύει την ομάδα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Αναλυτικά:  

«Η Πορτογαλία είναι μια πολλή μαχητική και ιδιαίτερα σκληρή ομάδα. Το σημερινό παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας γι’ αυτήν.

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι η έφεση των παικτριών της να πηγαίνουν δυναμικά και να καταφέρνουν να παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης και η προσπάθεια, όχι μόνο να σταματήσουν το επιθετικό τρανζίσιον της αντίπαλης ομάδας, αλλά με την χρησιμοποίηση παγίδων να την οδηγήσουν σε λάθη που αρκετές φορές θα επιφέρουν και εύκολα καλάθια σε ανοιχτό γήπεδο. Οπότε για μας τα αμυντικά ριμπάουντ και η ελαχιστοποίηση των λαθών είναι το ζητούμενο.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της Πορτογαλίας, όπως η εφαρμογή μεγάλων επιθέσεων, η επίτευξη λίγων αιφνιδιασμών, οι βασικοί μηχανισμοί και παίκτριες που σκοράρουν στην επίθεση, οι τρόποι που αμύνονται στο σκριν στη μπάλα και στο λοου ποστ παιχνίδι, καθώς και η ικανότητα των παικτριών της στην προσωπική άμυνα.

Η δική μας ομάδα είναι πολύ πιο έτοιμη από τον πρώτο αγώνα και φυσικά έχουμε βάλει και νέα στοιχεία στο επιθετικό και αμυντικό μας παιχνίδι που οφείλω να ομολογήσω ότι τα έχουν αφομοιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αθλήτριές μας.

Το κλίμα στην Εθνική Γυναικών είναι εξαιρετικό, πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και έχουμε ανάλογο ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη νίκη που θα πιστοποιήσει βέβαια και την συμμετοχή μας στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ».