Skip to main content

Η FIBA τοποθετεί χαμηλά την Εθνική Γυναικών, ενόψει Eurobasket

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, ενόψει του Eurobasket, βρίσκεται στην τελική της ευθεία, με τον Βασίλη Μασλαρινό να ανακοινώνει την τελική του 12άδα και ο Μιχάλης Κυριακάκη γράφει για την αναφορά της FIBA στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά:

Για να γνωρίζει ο κόσμος που τώρα θα ασχοληθεί με το γυναικείο μπάσκετ...ελπίζω ότι θα δείξει η ΕΡΤ τους αγώνες του Eurobasket αν και τις ίδιες μέρες υπάρχει το τουρνουά Ακρόπολις για τους άνδρες και ανησυχώ λίγο, μετά τις κόντρες των αιωνίων και όλα όσα συνέβησαν εντός και εκτός γηπέδου.

Να δούμε πώς μας βλέπει η FIBA η οποία μας έριξε τέσσερις θέσεις στο ranking ,ενόψει των αγώνων στον όμιλο που σημειωτέον περιλαμβάνει τις Σερβία, Ιταλία που ανήκουν στην πρώτη οκτάδα του :

«Μετά το συναίσθημα και τη χαρά του να εξασφαλίσουν το τελευταίο εισιτήριο στα παράθυρα του Φεβρουαρίου, η πραγματικότητα τώρα αρχίζει να δαγκώνει σκληρά.  Η ορμή και η αισιοδοξία από τις τελευταίες φούσκες των προκριματικών φαίνεται να έχουν εξατμιστεί. Ενώ έκαναν το 2/2 απέναντι σε μια πολύ νεαρή ομάδα της Ουγγαρίας στα πρώτα τους παιχνίδια προετοιμασίας, έκτοτε έχασαν από μια ομάδα της Σλοβακίας χωρίς τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα, ενώ στη συνέχεια έχασαν με 20 πόντους από την Κροατία. Επιθετικά, η έλλειψη σπίθας φαίνεται ανησυχητική αυτή τη στιγμή».

Τα δυο ματς με το δεύτερο Βέλγιο που είναι και τα τελευταία πριν το Eurobasket θα δείξουν πολλά