Skip to main content

Η νέα Εθνική ομάδα και η πρόκριση

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την Εθνική Ελλάδος Γυναικών, που θα δώσει την δική της μάχη για  την πρόκριση στο Eurobasket του 2021.
 
 

Όταν τέτοιες μέρες πέρυσι οταν ξεκινούσε η εθνική γυναικών της νέας εποχής, όπως πολλοί την χαρακτήριζαν , τους αγώνες για την πρόκριση στο Eurobasket του 2021,δεν περίμενε κανείς ότι μια καταραμένη πανδημία θα έφερνε τα πάνω κάτω.

Ο τρόπος που θα διεξάγονταν οι αγώνες θα άλλαζαν και κάτω από πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα μαζεύονταν όλες οι ομάδες των ομίλων σε μία πόλη και σε μια "φούσκα" γήπεδο θα αγωνίζονταν για την πρόκριση χωρίς παρουσία φιλάθλων.

Είναι αλήθεια πώς η Ελληνική Ομοσπονδία προσπάθησε να φέρει τον όμιλο της εθνικής μας στην Ελλάδα πράγμα που έγινε και το φιλόξενο Ηράκλειο θα'ναι ο τόπος των δύο προσεχών αγωνιστικών .

Βέβαια πήρε παρέα και τους αγώνες του  β' ομιλου με Ισραήλ, Σουηδία και Μαυροβούνιο.

Τα κορίτσια μας λοιπόν με νέα σύνθεση λόγω κορονοιου και τραυματισμών θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.
Καλό είναι να κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή της εθνικής ομάδας γυναικών από την τελευταία παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση μέχρι την μορφή πού θα έχει στα δύο ματς της Πέμπτης και Σαββάτου.

4562885

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή της εθνικής μας.  Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 στην Ισπανία.  Μεσολάβησε με την ίδια σύνθεση η προσπάθεια για πρόκριση στο Eurobasket του 2019 που όμως δεν τα κατάφερε αφού στις λεπτομέρειες την πήρε η Μ.Βρετανία.

462

Μετά όλα σχεδόν άλλαξαν καθώς με την αποχώρηση των μεγάλων παικτριών πού είχαν συνδέσει το όνομα τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ... περάσαμε στην νέα εποχή .

Με την σύνθεση που βλέπουμε τον περασμένο Νοέμβριο μπήκαμε στα προκριματικά για το επόμενο Eurobasket του 2021 σε Γαλλία και Ισπανία.
Πρώτο ματς στην Σλοβενία με ήττα έξι πόντων και μια άνετη νίκη στη Χαλκίδα έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της επί της Ισλανδίας.
Περιμέναμε πώς και πώς τα δύο παιχνίδια του Φεβρουαρίου πού θα είχαμε και την προσθήκη των Φασούλα και Χριστινάκη ειδικα αυτό με τη Σλοβενία με την συμπαράσταση του κόσμου...όμως ο κορονοιός είχε άλλα σχέδια.

4279876

Οι δύο έμπειρες Σπυριδοπούλου και η αρχηγός Σωτηρίου διαγνωστηκαν θετικές στον ιό.

Εκτός μαζί τους έμεινε και η Γέμελος με τα ταλαιπωρημένα από τoυς αγώνες του WNBA πόδια της, αν και προχθές την είδαμε να παίζει με την ομάδα της στην Τουρκία.

spanou6464

Έτσι όλα άλλαξαν. Αρχηγός και φυσικός ηγέτης η Άρτεμις Σπανού με πολύ εμπειρία από την συμμετοχή της στις περισσότερες επιτυχίες της εθνικής ομάδας και την παρουσία της τόσα χρόνια σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Κοντά της Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Παυλοπουλου και η 17χρονη Μποσγανά που πλέον λογίζεται μεγάλη... γυναίκα!

Τα υπόλοιπα κορίτσια είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσει η εθνική ομάδα στον στόχο της.

Ο κόουτς Μασλαρινός με τον συνεργάτη του Νίκλα ,έχοντας κοντά τους δύο από τις μεγάλες μορφές του γυναικείου μπάσκετ την Τούλα Καλέντζου και την τιμ μάνατζερ Σοφία Κλιγκοπούλου, εχουν μελετήσει πολύ καλά τις δύο προσεχείς αντίπαλους.

bulgary533

Την Βουλγαρία που αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά και είναι ισόβαθμη με την εθνική μας καθώς κέρδισε στην Ισλανδία και ηττήθηκε στην έδρα της από την Σλοβενία.

Screenshot 20201108 201536 Gallery

Το δε Σάββατο την Σλοβενία που αφού τα τεστ των αθλητριών βγήκαν αρνητικά ταξίδεψαν στο Ηράκλειο με πτήση τσάρτερ και πλήρη σύνθεση καθώς συμμετέχουν οι δύο ψηλές Λίσετς και η νατουραλιζέ Εβανς οι οποίες δεν είχαν αγωνιστεί στο πρώτο ματς.

ethniki gynaikon me maskes4343

Το έργο της νέας εθνικής μας ομάδας με τις πρόσφατες απουσίες πολύ δύσκολο.
Το ιδανικό;
Τέσσερα στα τέσσερα... που σημαίνει πρόκριση είτε σαν πρώτοι εάν καλύψουμε τους έξι πόντους που χάσαμε στην Σλοβενία, είτε δεύτεροι λόγω της μίας μόνο ήττας.

Θυμίζω ότι προκρίνονται για την τελική φάση οι εννέα πρώτες ομάδες και οι πέντε καλύτερες δεύτερες.

Θέλω τελειώνοντας να σημειώσω ότι η ομάδα θέλουμε να περάσει στην τελική φάση γιατί θα της δωθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει θέση για το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα ξανάρθει στο προσκήνιο το γυναικείο μπάσκετ.
Διαφορετικά ραντεβού το 2022 για τα προκριματικά του Eurobasket 2023!!!
Κατά την γνώμη πολύ κακό για τον χώρο.

Πιο αναλυτικά θα τα πούμε τις προσεχείς μέρες.