Skip to main content

Φασούλα: «Να έρθει ο κόσμος να μας δει και να απολαύσει το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»

Η Εθνική Γυναικών προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής της στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, με την Μαριέλλα Φασούλα να μιλά για τα παιχνίδια του 2ου τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», τα οποία ουσιαστικά αποτελούν πρόβα τζενεράλε ενόψει του μεγάλου μπασκετικού ραντεβού.

«Είναι τα δύο τελευταία παιχνίδια, αυτά με Κροατία και Ιταλία, για να προετοιμαστούμε για το Ευρωμπάσκετ και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σε αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε στην συνέχεια το πρώτο παιχνίδι μας στη διοργάνωση, αυτό κόντρα στο Μαυροβούνιο».

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση για το Ισραήλ οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας δεν κρύβουν ότι θέλουν την ώθηση και τη βοήθεια του κόσμου ώστε να πάνε πιο δυνατές στο Ευρωμπάσκετ. «Είναι κάτι που θα θέλαμε πολύ: Να έρθει ο κόσμος να μας δει, να μας στηρίξει και να απολαύσει τους αγώνες του τουρνουά. Επιπλέον, το τουρνουά ”Βάσω Μπεσκάκη” είναι ιδιαίτερο για εμάς, καθώς τιμάται η μνήμη ενός ανθρώπου που ήταν κοντά μας. Θέλουμε τις εξέδρες γεμάτες φιλάθλους».

Η διεθνής σέντερ, που εντυπωσίασε τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Περφουμερίας Αβενίδα στην Ισπανία και στην Ευρωλίγκα Γυναικών, στάθηκε και στο φιλικό με το Ισραήλ, στο οποίο η ελληνική ομάδα επικράτησε 80-69: «Ήταν ένα καλό φιλικό για μας. Δουλέψαμε πάνω σε κάποια πράγματα και προσπαθήσαμε να διορθώσουμε ορισμένα λάθη που είχαμε κάνει απέναντι στο Βέλγιο που ήταν ιδιαίτερα δυνατή ομάδα. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά στόχος μας είναι να είμαστε  σταθερές, συγκεντρωμένες στο παιχνίδι μας και να παίζουμε πιο δυνατά».