Skip to main content

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 69-73: Στην 15η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα...Προ-Ολυμπιακό τουρνουά

Η Ελλάδα ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο με 73-69 στον δεύτερο αγώνα κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και κατετάγη στην 15η θέση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γυρίζει το βλέμμα του στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση που είναι το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Το Μαυροβούνιο είχε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και ξεκίνησε σε υψηλό ρυθμό, για αυτό και ήταν μπροστά με πέντε πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-14). Αν και η Ελλάδα μείωσε στον ένα πόντο στο 12' λεπτό (21-20), η ομάδα του κόουτς Ράντοβιτς συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο δεύτερο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με έξι πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (36-30). 

Χαμηλά κινήθηκε το σκορ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου (14-12), με τους "κόκκινους" να κρατούν το προβάδισμα τους και να προηγούνται με οχτώ πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (50-42). Η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό στην τέταρτη περίοδο (επί μέρους σκορ 27-23), προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, αλλά το Μαυροβούνιο βρήκε απαντήσεις και νίκησε με 73-69. Τρίτωσαν οι τραυματισμοί για την Ελλάδα, αφού μετά τον Μήτογλου και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, χτύπησε και ο Χατζηδάκης στην διάρκεια του αγώνα και έφυγε υποβασταζόμενος για τον πάγκο της γαλανόλευκης.

Από το Μαυροβούνιο διακρίθηκαν οι Βούτσεβιτς (7 ριμπάουντ και 2 ασίστ) και Ράντοντσιτ (3 ριμπάουντ) με 19 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την Ελλάδα ξεχώρισε ο Παπαπέτρου (2 ριμπαόυντ και 3 ασίστ), με τους Μποχωρίδη (6 ριμπάουντ και 1 ασίστ) και Παπανικολάου (4 ριμπάουντ και 3 ασίστ) να σκοράρουν από 13 πόντους έκαστος.