Skip to main content

Διαμαντίδης: «Η Εθνική Ανδρών θα στηριχθεί στην ομαδική προσπάθεια»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στο Action 24, πριν το τζάμπολ του σπουδαίου φιλικού αγώνα της Ελλάδας με την ΗΠΑ, με τον θρυλικό άσο να θυμάται την τεράστια νίκη το 2006 στην Σαϊτάμα.

"Φοβερές στιγμές τις οποίες ζήσαμε εκείνα τα χρόνια. Μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη η οποία μας έφτασε μέχρι τον τελικό. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο. Σίγουρα στο τέλος είναι μία λίγο γλυκόπικρη γεύση, ναι μεν κάναμε μία τρομερή νίκη, αλλά μετά θεωρώ ότι δεν μπορέσαμε να την διαχειριστούμε, δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ότι έχουμε φτάσει σε έναν τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που δεν ξέραμε στο μέλλον αν θα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε. Νομίζω ότι ήταν μία τεράστια νίκη για το ελληνικό μπάσκετ. Όταν μπαίνεις σε αυτό το ματς, ο πρώτος στόχος είναι να μη σου ξεφύγει το παιχνίδι. Εμάς μας έφυγε κάπιοια στιγμή και καταφέραμε να το μαζέψουμε και να περάσουμε μπροστά. Σίγουρα απέναντι σε τέτοιους παίκτες ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Σίγουρα η τύχη ήταν με το μέρος μας και στο τέλος τα καταφέραμε", ήταν τα λόγια του «3D», ενώ για την σημερινή Εθνική ομάδα τόνισε:

"Δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι είναι μία ομάδα που θα στηριχθεί στην ομαδική δουλειά, την ομαδική προσπάθεια. Οι απουσίες είναι μεγάλες, αλλά τα παιδιά και ο προπονητής ξέρουν τι είναι καλύτερο και πως θα προχωρήσει η ομάδα. Μεγάλη βάση θα δοθεί στην άμυνα, που είναι το σήμα κατατεθέν Μέσα από την ομαδική προσπάθεια στην επίθεση θα βγαίνουν οι καλύτερες επιλογές".