Skip to main content

Mundobasket 2023 - Ο Γ. Αντετοκούνμπο θα είναι στις κλήσεις του Ιτούδη

Στις κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 αναμένεται να είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τη συμμετοχή του Έλληνα σταρ στην τελική φάση της διοργάνωσης να είναι ακόμα αμφίβολη. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γόνατο δεν έχει δείξει ακόμα αν θα τον εμποδίσει να συμμετάσχει στο επερχόμενο Mundobasket 2023, ωστόσο θα πάρει μέρος κανονικά στην προετοιμασία. 

Ο ηγέτης των Μπακς και της Ελλάδας θα το παλέψει με΄χρι το τέλος προκειμένου να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα. Το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο θα εξετάζουν συνεχώς την πορεία της υγείας του και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συπεριλαμβάνεται στις προεπιλογές του κόουτς Ιτούδη, όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον αδερφό του, Κώστα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο Group C και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία, με την πρώτη αγωνιστική να διεξάγεται στις 26/8 στο «Hall of Asia» της Μανίλα.