Skip to main content

Μπουσβάρος: «Στόχος η δημιουργία της επόμενης Εθνικής Παίδων»

Για την σημασία των φιλικών αγώνων με την Β. Μακεδονία (11-12/4), ενόψει του «τουρνουά Φιλίας», που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (19-21/7), αλλά και την προσπάθεια που γίνεται στις μικρές ηλικίες, μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων, Δημήτρης Μπουσβάρος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Η Εθνική Παμπαίδων ετοιμάζεται να πατήσει παρκέ στο δρόμο για το δικό της θερινό ραντεβού στο Τουρνουά Φιλίας που φέτος θα διεξαχθεί στη χώρα μας και ειδικότερα στο Ηράκλειο (19-21/7). Ένα πρώτο αγωνιστικό τεστ αποτελούν τα δύο φιλικά που θα δώσει στο ΚΓ Μαντουλίδη με αντίπαλο τη Βόρεια Μακεδονία στις 11 και 12 Απριλίου. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μπουσβάρος, αναφέρθηκε στη σημασία των δύο αυτών αναμετρήσεων, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται γενικότερα στις μικρές ηλικίες.

«Το πρόγραμμα για την U15 έτρεξε πολύ καλύτερα φέτος, έχοντας και την περσινή εμπειρία και από την αρχή κάναμε προπονήσεις σε όλη την Ελλάδα με κλιμάκια και ήμουν παρών, είδα τα παιδιά κι έγινε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα. Είδαμε παιδιά σε ακριτικά μέρη, σε νησιά, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει, κάναμε ένα διήμερο προπονήσεων στην Αθήνα με 24 αθλητές και έχει γίνει μια πρώτη επιλογή. Η όλη αυτή διαδικασία είναι δυναμική φυσικά. Υπάρχει ένας πυρήνα περίπου 30 παιδιών που παρακολουθούμε, βλέπουμε την πρόοδό τους και φυσικά μπορεί να γίνουν αλλαγές. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα αποτελέσει την επόμενη Εθνική Παίδων, καθώς του χρόνου το Ευρωπαϊκό U16 γίνεται στη χώρα μας. Θέλουμε να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι, πιο καλοί και πιο δυνατοί».

Για τα δύο αυτά φιλικά έχουν κληθεί 15 παιδιά και ο χρόνος θα μοιραστεί, όπως τονίζει ο Μπουσβάρος και συμπληρώνει: «Θέλουμε να δούμε την ομάδα σε μια πιο ανταγωνιστική μορφή, γιατί και ο αντίπαλός μας θα έρθει με μια ομάδα μικτή U15 και U16. Μας ενδιαφέρει να παίξουμε με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά. Θα γίνει ένα φιλτράρισμα και είναι μια ακόμη ευκαιρία να ετοιμαστεί η ομάδα πιο καλά, να μπουν κάποιες πρώτες φάσεις και αρχές και να μπορέσουμε κι εμείς να περάσουμε στους παίκτες αυτό που θέλουμε να δούμε στο παρκέ. Κι αυτό με μια σύνθεση με παίκτες από κάθε σημείο της Ελλάδας».

Ο δρόμος οδηγεί στο τουρνουά Φιλίας, μια συνάντηση ομάδων U15 από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία που κάθε χρόνο γίνεται σε μία από τις τέσσερις χώρες. Φέτος είχε σειρά η χώρα μας και για τους νεαρούς αθλητές ουσιαστικά η πρώτη ή μια από τις πρώτες ευκαιρίες που έχουν να δουν τι συμβαίνει μπασκετικά και εκτός συνόρων. «Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια καλή παρουσία», δηλώνει ο Μπουσβάρος, ο οποίος στο πλάι του θα έχει τον Γρηγόρη Γιάσαρη και τον γυμναστή Αποστόλη Τζελέτα: «Πέρυσι πήγαμε ανέτοιμοι και οι αντίπαλοι σε αυτές τις μικρές ηλικίες είναι πιο έτοιμοι αθλητικά. Είναι μια διαφορά που όσο περνούν τα χρόνια μειώνεται. Φέτος θα είμαστε αρκετά πιο έτοιμοι και πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Είναι κάτι που «τρέχει» πάντα σε σχέση με τι κάνουν και οι άλλες χώρες».

Οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας U15 θα έχουν την ευκαιρία για το πρώτο διπλό τεστ στον Μαντουλίδη, ο οποίος ,πριν από το τζάμπολ των αγώνων της Ελλάδας, θα δώσουν τις δικές τους «μάχες» με την Εθνική Κύπρου U15/U16. Ο Μπουσβάρος θεωρεί πως μόνο θετική θα είναι για τους παίκτες του να υπάρχει παρουσία και στην εξέδρα: «Θα είναι καλό να στηρίξουν όλοι αυτά τα παιδιά. Όπως και να το κάνουμε όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, δίνει μια άλλη εικόνα, υπάρχει άλλη αίσθηση. Πιστεύω πως θα υπάρχει κόσμος που θα βοηθήσει με τον τρόπο του τα παιδιά αυτά. Υπάρχει μια διάθεση τέτοια. Ασχολούμαστε περισσότερο με τις μικρές ηλικίες και θα είναι καλό να δώσει το «παρών» ο κόσμος του μπάσκετ και ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου ίσως για πρώτη φορά γίνονται φιλικά αυτής της κατηγορίας».