Skip to main content

Αβδάλας: «Θα αντάλλαζα χωρίς σκέψη την θέση στην καλύτερη 5αδα με ένα μετάλλιο»

Ο Νεοκλής Αβδάλας ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν από το ρόστερ της Εθνικής Παίδων, στην πορεία μέχρι την τέταρτη θέση του Eurobasket U16, όντας μέλος της κορυφαίας πεντάδας του τουρνουά.

Ο Έλληνας διεθνής φιλοξενήθηκε στον διαδικτυακό… αέρα του ΕΟΚ WEB Radio και μίλησε για τα συναισθήματα του για την κατάληψη της 4ης θέσης, αλλά και τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο Έλληνας διεθνής μίλησε:

Για τα συναισθήματά του μετά την 4η θέση στη διοργάνωση: «Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος, γιατί δεν είναι λίγη η 4η θέση στην Ευρώπη. Όπως πηγαίναμε στο τουρνουά είχαμε στο μυαλό μας το μετάλλιο, γιατί το αξίζαμε, αλλά δε μπορώ να πω ότι στα τελευταία 2 ματς ήμασταν αρκετά καλοί και δίκαια βγήκαμε στην 4η θέση. Μετά το μικρό τελικό υπήρξαν κάποια συναισθήματα στεναχώριας που δεν καταφέραμε να φέρουμε το μετάλλιο στην Ελλάδα, αλλά μετά μάς μίλησαν στ’ αποδυτήρια ο κόουτς και ο κύριος Λιόλιος που είχε έρθει να μάς δει και μας είπαν ότι ήταν πάρα πολύ άξιο αυτό που καταφέραμε και «ήρθαμε» πάλι στα χαρούμενα συναισθήματα».

Για το αν υπήρξε «άδειασμα» στα δύο τελευταία παιχνίδια: «Σίγουρα η Λιθουανία ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα και άξιζε να βγει 1η. Εκεί που προσπαθήσαμε στον ημιτελικό να το ανατρέψουμε δεν τα καταφέραμε, γιατί όπως είπα η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα. Μετά με τη Γαλλία δεν είχαμε την τόση ενέργεια για να κάνουμε κάτι ίδιο και να γυρίσουμε το ματς και έτσι καταλήξαμε στην 4η θέση».

Για το αν τούς συσπείρωσε περισσότερο η αγωνιστική παρουσία Λιοτόπουλου και Αμπόσι στα τελευταία παιχνίδια: «Και ο Λιοτόπουλος και ο Αμπόσι που είχε κάποιες ενοχλήσεις μπήκαν και έδωσαν την καρδιά τους και έπαιξαν μισοί. Εννοείται πως ήμασταν χαρούμενοι που τους είχαμε μες στο γήπεδο, γιατί μάς έδιναν μία ανακούφιση και βοήθησαν σίγουρα την ομάδα. Ακόμη και όταν σε κάποια ματς δεν είχαμε το Λευτέρη (σ.σ. Λιοτόπουλο) μαζί μας που ‘ταν ακόμα τραυματίας, βγάλαμε το θυμό του τραυματισμού του μες στο γήπεδο και δείξαμε ότι και 5 να μείνουμε θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Για το ότι η ομάδα ήταν πραγματική «οικογένεια»: «Όπως είχα πει και σε κάποιες προηγούμενες δηλώσεις, ένα βασικό στοιχείο για να φτάσει μια ομάδα ψηλά είναι οι παίκτες να ‘ναι αγαπημένοι μεταξύ τους, να προσέχει ο ένας τον άλλον και εντός και εκτός γηπέδου. Πραγματικά ήμασταν ομάδα και γι’ αυτό φτάσαμε μέχρι την 4η θέση και κάναμε κάποιες σημαντικές νίκες».

Για το ότι μπήκε στην καλύτερη 5άδα του τουρνουά: «Για την καλύτερη 5άδα δε μπορώ να πω κάτι, ήμουν αυτός που έπρεπε πιστεύω και δίκαια μπήκα εκεί. Πάντως χωρίς τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου δε θα βρισκόμουν εκεί, γιατί με βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και σ’ όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα μου με βοήθησε πάρα πολύ».

Για το αν θ’ αντάλλαζε την παρουσία του στην καλύτερη 5άδα με κάποιο μετάλλιο: «Εννοείται πως θα το αντάλλαζα αμέσως, γιατί οι ομαδικές διακρίσεις πάντα είναι καλύτερες των ομαδικών και θα ‘ταν κάτι που θα θυμόμουν σε όλη μου τη ζωή».

Για το αν ανυπομονεί να ξαναμπεί στις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό: «Στις μέρες ξεκούρασης που έχω θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ, όσο στενάχωρο και να ‘ναι το ότι δε θα ακουμπήσω μπάλα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να ‘μαι πάλι σε αυτό το πολύ ωραίο ταξίδι, μ’ όλους τους συμπαίκτες μου και να επιστρέψω πάλι στις προπονήσεις».