Skip to main content

Κουλουριώτης για Πολωνία: «Αθλητική ομάδα, με μέγεθος και… πληγωμένη, από την βαριά ήττα από την Σερβία»

Την Πολωνία, τρίτη και τελευταία αντίπαλο της Ελλάδας, στην φάση των ομίλων  του Eurobasket U16 (22:00) αναλύει ο Χάρης Κουλουριώτης, συνεργάτης του Γιάννη Καλαμπόκη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Δίνουμε τον τελευταίο αγώνα στη φάση των ομίλων και θέλουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία ότι έχουμε καταφέρει να χτίσουμε από τα δύο πρώτα παιχνίδια», τόνισε ο Κουλουριώτης και συνέχισε: «Η παγίδα που υπάρχει είναι τα πολλαπλά σενάρια σχετικά με την τελική κατάταξη στον όμιλο. Αυτό που εμείς έχουμε καταφέρει με τις δύο νίκες που έχουμε κάνει είναι να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας, αφού με ένα θετικό αποτέλεσμα, θα είμαστε 100% πρώτοι».

Η Πολωνία η οποία είχε νικήσει 94-60 την Λετονία την πρώτη αγωνιστική, ηττήθηκε από τη Σερβία με 81-46 τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης: «Η Πολωνία είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη και προέρχεται από ένα κακό αποτέλεσμα απέναντι στη Σερβία, μια βαριά ήττα που την πληγώνει και θα θελήσει να βγάλει αντίδραση και να προσπαθήσει να πάρει ό,τι καλύτερο από το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να παίξουμε με την ίδια ένταση και συγκέντρωση που παίξαμε στον αγώνα με τη Σερβία».

Αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού της Πολωνίας ο Κουλουριώτης τονίζει: «Είναι μια ομάδα αθλητική και έχει μέγεθος. Αρέσκεται να παίζε γρήγορα, καθώς διαθέτει καλούς περιφερειακούς παίκτες με καλό μακρινό σουτ. Εμείς θέλουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να επιβάλουμε από την αρχή τον δικό μας ρυθμό, μέσα από τον έλεγχο του παιχνιδιού κυρίως από το αμυντικό κομμάτι, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά ψυχολογία και να πάρουν  σωστές αποφάσεις και στον επιθετικό τομέα του αγώνα».