Skip to main content

Καλαμπόκης: «Οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτήρα»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε μετά την νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί της Εθνικής Λετονίας με 77-71, τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι οι παίκτες της γαλανόλευκης ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε στο παιχνίδι και έπαιξαν πολύ καλά.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Παίδων έκανε το 2/2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη νίκη επί της Λετονίας σε ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό της πρεμιέρας απέναντι στη Σερβία. Ο Γιάννης Καλαμπόκης μπορεί να έλεγε από χθες ότι δεν πρέπει να παρασυρθεί η ομάδα από τη δική της καλή εμφάνιση ή την μεγάλη διαφορά με την οποία έχασαν οι Λετονοί στην πρεμιέρα από την Πολωνία, αλλά όπως τονίζει, όλα είναι θέμα εμπειρίας.

«Το παιχνίδι πήγε όπως το περίμενα και οι παίκτες έδειξαν τρομερό χαρακτήρα», είναι τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή και συνεχίζει: «Η Λετονία έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι από όσα είχαμε δει σε φιλικά και επίσημα. Κάπου εμείς δεν είχαμε και τη φρεσκάδα, μετά από το παιχνίδι που παίξαμε αργά χθες το βράδυ. Τα παιδιά όμως ανταποκρίθηκαν φοβερά και και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο Καλαμπόκης επιμένει ότι η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος: «Είναι η πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση. Σε αυτές τις ηλικίες μπορείς να δεις πολύ μεγάλες διαφορές από τη μια μέρα στην άλλη. Και ό.τι κι αν πεις εσύ, για διαφορές, για καταστάσεις, για το τι μπορεί να γίνει στη θεωρία, είναι ένας δρόμος που θα πρέπει να τον περπατήσουν για να κατανοήσουν πολλά πράγματα. Δεν γίνεται με τα λόγια μόνο. Πρέπει να το ζήσουν για να καταλάβουν. Να ζήσουν το τι σημαίνει συνεχόμενοι αγώνες… Είναι η πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση και όλοι είμαστε δίπλα τους».

Επόμενος αντίπαλος η Πολωνία, η οποία στην πρεμιέρα επικράτησε πολύ εύκολα της Λετονίας: «Στα φιλικά ήταν εντυπωσιακή. Θεωρητικά είναι η πιο δύσκολη ομάδα από όσες θα παίξουμε στον όμιλο. Θα περιμένουμε να δούμε αύριο, να είμαστε έτοιμοι και όλα θα φανούν στο παρκέ».

 

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης είναι μόλις 16 χρονών, αλλά από την πρώτη του κιόλας πρόταση καταλαβαίνεις πως το σκεπτικό του αγγίζει… μεγαλύτερες ηλικίες. Μετά το 2/2 της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, το μυαλό του δεν είναι στους πανηγυρισμούς αλλά στη συνέχεια.

«Ναι, ήταν όντως δύο πολύ σημαντικές νίκες, παρόλα αυτά υπάρχει το αύριο και μας περιμένει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι», είναι οι πρώτες του κουβέντες και καταλήγει: «Πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί».

Από την προετοιμασία, από τη φωτογράφιση και παρά το γεγονός ότι αυτή η ομάδα τώρα σχηματίζεται, οι σχέσεις δείχνουν να έχουν ήδη εδραιωθεί και οι αντιδράσεις στην καλή ενέργεια, αλλά και στο λάθος το αποδεικνύουν: «Εννοείται ότι είμαστε καλά, έχουμε δέσει μεταξύ μας. Η ομάδα για να μπει να παίξει καλά, πρέπει να είναι πρώτα ΟΜΑΔΑ, πριν από οτιδήποτε άλλο. Μόνο έτσι θα πάμε ψηλά».

Ήταν και ο τρόπος που πάλεψαν σήμερα στο παρκέ σε ένα παιχνίδι ντέρμπι και μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες από τη λήξη του προηγούμενου αγώνα: «Μπήκαμε περισσότερο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Καταλάβαμε τι κάναμε λάθος και το διορθώσαμε σε ένα μεγάλο ποσοστό και ίσως να ήταν και αυτός ο λόγος που πήραμε τη νίκη».

Ο ίδιος προσπαθεί να αφομοιώσει όσα περισσότερα μπορεί να του δώσει αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Είμαστε μικροί ακόμη και όλη αυτή η εμπειρία είναι τρομερή! Το να βρίσκεσαι σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, να βλέπεις και να ζεις άλλες καταστάσεις είναι και μια τρομερή ευκαιρία και αυτό που θέλουμε είναι να το απολαμβάνουμε ως ομάδα. Κάτι που πρέπει να κάνουμε αύριο, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, αποφασισμένοι και ομάδα».