Skip to main content

Παλάσκα: «Πολύ χρήσιμη εμπειρία το 3X3 U17»

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, ωστόσο, όπως τονίζει η Ζένια Παλάδσκα, η Εθνική Γυναικών U17 πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της τα δύο παιχνίδια που έδωσε για το FIBA 3×3 U17 Europe Cup που διεξάγεται στην Πλατεία Νερού.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΟΚ:

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την διοργάνωση με δύο ήττες, ωστόσο, αποκόμισε πολλές εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες για το μέλλον κάτι το οποίο επισήμανε η Ζένια Παλάσκα κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής στους αγώνες.

«Ήταν μια νέα εμπειρία για μας η συμμετοχή μας σε μια τέτοια διοργάνωση και πιστεύω ότι θα μας φανεί χρήσιμη στο μέλλον. Είμαστε μια νέα ομάδα και ήταν τα πρώτα μας παιχνίδια σε 3×3. Δεν δώσαμε αγώνες πρόκρισης, καθώς αγωνιστήκαμε ως γηπεδούχοι. Οι άλλες ομάδες ήταν πιο έμπειρες με δεδομένο ότι είχαν παίξει κάποια παιχνίδια φέτος. Ίσως αυτό που μας κόστισε να ήταν η εμπειρία. Η ταχύτητά μας μέσα στο γήπεδο ήταν καλή και όσο περνούσε η ώρα βρίσκαμε και τον ρυθμό μας».

Μιλώντας για τα δύο άτυχα παιχνίδια η Ζένια Παλάσκα εξήγησε…. «Το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία το χάσαμε στην κυριολεξία στις λεπτομέρειες… Φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Με την Ισπανία προσπαθήσαμε πάρα πολύ και κοντράραμε την αντίπαλό μας. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε και άλλα παιχνίδια και η τύχη θα μας χαμογελάσει».

Η απογοήτευση ήταν εμφανής μετά το τέλος και του δεύτερου παιχνιδιού, όμως όλοι κοιτάνε μπροστά. «Είμαστε μια οικογένεια… Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και η χημεία που είχαμε οι αθλήτριες εξαιρετική. Κοιτάμε πλέον την επόμενη διοργάνωση…».