Skip to main content

O Τρέβον Μπλούιετ στο Superbasket: «Πάντα θέλω να νικάω, το Ελληνικό όνομα μου ταιριάζει πολύ»

O γκαρντ/σμολ φόργουορντ των Χάμπουργκ Τάουερς, Τρέβον Νικ Μπλούιετ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, σχετικά με την πρόκριση της Γερμανικής ομάδας στην δεύτερη φάση του EuroCup, για την νοοτροπία που έχουν στην ομάδα του, αλλά και για τα κατορθώματα του στο NCAA με το πανεπιστήμιο του Xavier.

O 27χρονος γκαρντ/σμολ φόργουορντ των Χάμπουργκ Τάουερς βρίσκεται στην Γερμανική ομάδα από τα μέσα του Φεβρουαρίου και έχει αγωνιστεί σε εννέα αγώνες στο εγχώριο πρωτάθλημα, από τους οποίους η ομάδα από το Αμβούργο έχει κερδίσει στους επτά, κάτι που δείχνει το πόσο θετική επίδραση έχει στην ομάδα. Ιδιαίτερα, έχει και το middlename, Nykee, το οποίο προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και σημαίνει αυτός που νικάει, κάτι που όπως μας επεσήμανε του ταιριάζει πολύ. 

Ο Τρέβον Μπλούειτ είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στα σχολικά και πανεπιστημιακά πρωταθλήματα των ΗΠΑ, κύριως για το NCAA, αφού έχει γράψει ιστορία με το πανεπιστήμιο του Xavier, καθώς με το μεγάλο ποσοστό στους πόντους του, κατάφερε ως τοπ σκόρερ να το οδηγήσει στο NCAA Elite Eight στην τρίτη του χρονιά και στον τίτλο του Big East Conference του 2018. Έχει συμμετάσχει στην G League για κάποιες σεζόν κυρίως με τους Γουέστσέστερ Νικς και τους Σολτ Λέικ Σταρς, αλλά και σε διάφορες γνωστές διοργανώσεις στην άλλη μεριά του Ατλαντικού όπως το TBT, το περσινό καλοκαίρι.

Οι Χάμπουργκ Τάουερς βρίσκονται σε θέση για πρόκρισης για playoffs στο Γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ στο EuroCup, πέρασαν στην δεύτερη φάσξ, οπού την Μ. Τετάρτη (20/4, 21:30) θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Βαλένθια. 

Όλα όσα δήλωσε ο Τρέβον Μπλούιετ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Για το EuroCup: "Είναι ένα καλό πρωτάθλημα, είναι πολύ ωραίο που είμαστε σε θέση να παίξουμε κόντρα σε τοπ ομάδες από διαφορετικές χώρες. Πολλές από αυτές έχουν διαφορετικό στυλ του μπάσκετ και αντιμετωπίζουμε παίκτες με διαφορετικό στυλ. Παίζουμε κόντρα στους καλύτερους και είναι κάτι ωραίο. Για την ομάδα μας, είναι μια μεγάλη στιγμή το ότι είμαστε σε θέση να παίξουμε και να ανταγωνιστούμε κόντρα σε ομάδες άλλων χωρών και προκριθήκαμε κιόλας στον επόμενο γύρο. Αν συνυπολογίσουμε ότι είμαστε στην πρώτη χρονιά μας στο EuroCup, νομίζω το επίτευγμα είναι κάτι μεγάλο για το πρόγραμμα και είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό και για τους παίκτες".
 
Για το ρεκόρ πόντων του στο EuroCup στον αγώνα με την Τούρκ Τέλεκομ: "Κατ' εμέ ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μας έλειπαν κάποιοι παίκτες, για αυτό και μερικοί παίξαμε και εκτός θέσεις. Αν δούμε τις καταστάσεις και τα δεδομένα, παίξαμε πολύ δυνατά. Έπρεπε να αγωνιστώ σε διαφορετική θέση από αυτήν που συνήθιζα. Τα πήγα καλά, βρήκα ρυθμό νωρίς και ένιωσα πολύ καλά, οπότε η μεγαλύτερη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να είμαι εκεί και να παίξω δυνατά, οπότε όλα τα υπόλοιπα πράγματα θα ακολουθούσαν".
 

Για την φιλοσοφία της ομάδας του και πώς θέλουν να παίζουν στον αγωνιστικό χώρο:  "Θεωρώ ότι είμαστε μια επιθετική ομάδα, αλλά και αμυντικογενής. Νομίζω ότι είναι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω, κάτι σαν την ταυτότητα της ομάδας. Όπως έχεις δει, είμαστε αμυντικογενής και δουλεύουμε πάνω στην άμυνα μας. Θέλουμε να είμαστε physical και την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να γίνουμε επιθετικοί. Επιθυμούμε να είμαστε μια ομάδα με γρήγορο ρυθμό. Σχετικά με νοοτροπία της ομάδας, θέλουμε να παίξουμε γρήγορα και επιθετικά, να "τρέξουμε" τους αντιπάλους και να μην μπορούν να παίξουν τον ρυθμό μας. Νιώθω ότι όταν κάνουμε αυτό στα περισσότερα παιχνίδια, τα πράγματα κινούνται προς την κατεύθυνση μας".

Για το επίπεδο του Γερμανικού πρωταθλήματος: "Επίσης είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί εγχώριοι παίκτες και είναι μια πολύ καλή διοργάνωση. Παίζεις κόντρα στις τοπ ομάδες της Γερμανίας. Υπάρχουν δύο ομάδες EuroLeague, κάποιες ομάδες του EuroCup και του BCL, οπότε θεωρώ ότι έχει πολύ καλούς συλλόγους και είναι ωραίο που βρίσκομαι εδώ.

Για τα κατορθώματα του με τον πανεπιστήμιο Xavier στο NCAA: "Εδώ στο Αμβούργο έχουμε την ίδια νοοτροπία σχετικά με το επιθετικό μπάσκετ όπως στο Χαβιέρ, για αυτό και θεωρώ ότι προσαρμόστηκα γρήγορα. Εκείνη η ομάδα ήθελε να παίζει physical απέναντι στους αντιπάλους της και να τρέχει στην επίθεση. Την χρονιά που τα καταφέραμε στο NCAA Elite Eight, δεν είχαμε στην διάθεση μας κάποια παιδιά, αγωνιστήκαμε με μικρό ρόστερ, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν μας απασχολούσε. Παίξαμε καλά στην περιφέρεια μας στο τουρνουά και ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε πιο physical στο παρκέ από τους αντιπάλους μας. Νιώσαμε ωραίο με τα αποτελέσματα, βάλαμε το σχολείο μας στο χάρτη, πηγαίνοντας προς την σωστή κατεύθυνση και γίναμε γνωστοί σε Εθνικό επίπεδο".

Για την συμμετοχή του στο τουρνουά TBT το περσινό καλοκαίρι: "Ήταν μια ωραία εμπειρία, υπήρχαν πολλοί παίκτες με τους οποίους έπαιζαν και κάποιοι που ήταν πριν από εσένα. Ήταν ένα μείγμα του μπάσκετ, στο οποίο υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικές γενιές. Νομίζω ήταν κάτι πολύ καλό.  Οπότε, το σχολείο μας, το Xavier ήταν σε θέση να φτιάξει μία ομάδα και ήμουν σε εκείνη την ομάδα πέρσι το καλοκαίρι. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και νικήσαμε το πρώτο ματς. Δεν είχαμε μετά την έκβαση που θέλαμε και ηττηθήκαμε στον δεύτερο γύρο, αλλά παρατηρήσαμε το ποτένσιαλ που η ομάδα είχε. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και παίξαμε κοντά στα "σπίτια μας". Υπήρχαν και κάποιοι καινούργιοι παίκτες στην ομάδα, οπότε είμαστε χαρούμενοι που τα πήγαμε καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά". 
 
 
Για το όνομα του Νικ, το οποίο είναι Ελληνικό: "Ναι, στα Ελληνικά νομίζω σημαίνει αυτός που νικάει, που παίρνει τις νίκες. Οι γονείς μου, μου έδωσαν αυτό το όνομα. Έψαξα να δω τι σημαίνει αυτή η λέξη και όταν βρήκα την ερμηνεία μου άρεσε. Πολλοί γονείς δίνουν απλώς ονόματα στα παιδιά τους, αλλά είναι αστείο, το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Το όνομα αυτό μου ταιριάζει, πάντα θέλω να πετυχαίνω την κορυφή. Πάντα θέλω να νικάω και νομίζω ότι το όνομα αυτό μου ταιριάζει πολύ".