Skip to main content

Ο ΝτεΆντρε Λάνσνταουν στο SuperBasket: «Σπουδαία εμπειρία το Final 8, ελπίζω φέτος να την ξαναζήσουμε»

 Ο αρχηγός της Στρασμπούρ, ΝτεΆντρε Λάνσνταουν μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν την αναμέτρηση της Γαλλικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (5/1), για τα play in του BCL, αναφέροντας ότι οι "ασπρόμαυροι" έχουν πολύ καλή ομάδα και υπογραμμίζοντας ότι το επίπεδο του BCL είναι πάρα πολύ καλά, αλλά και επισημαίνοντας ότι ήταν σπουδαία εμπειρία το Final 8, οπού ελπίζει φέτος η ομάδα του να την ξαναζήσει.

 Ο ΝτεΆντρε Λάνσνταουν είναι ο αρχηγός της Στρασμπούρ και αποτελεί σημαντικό γραναζί της Γαλλικής ομάδας, στην οποία βρίσκεται από τις αρχές της σεζόν 2020-2021. Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν στην περσινή ομάδα της Στρασμπούρ, με την οποία οι Γάλλοι προχώρησαν μέχρι τα ημιτελικά του BCL Final 8, οπού αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια,  την Ισπανική Μπούργος. Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του για τα play-in του BCL, την Στρασμπούρ, η οποία κατετάγη δεύτερη στον όμιλο της με εννέα βαθμούς, ενώ βαθμό πίσω  από την πρώτη Τόφας.

Στο Γαλλικό πρωτάθλημα είναι στην τρίτη θέση με ρεκόρ 8-4, με όλες τις ομάδες να είναι κοντά στην βαθμολιγία και ιδιαίτερα, με την Μονακό να είναι δεύτερη με ένα ματς περισσότερο (9-4). 

Ο ΝτεΆντρε Λάνσνταουν έχει φέτος κατά μέσο όρο σε 12 αγώνες στο Γαλλικό πρωτάθλημα με την Στρασμπούρ, 9.3 πόντους, δύο ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 22.8 λεπτά.

Θα αντιμετωπίσετε τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (5/1). Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική ομάδα και πώς σκοπεύετε να την νικήσετε; 
 
Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν πολύ καλό ρόστερ με πολλούς παίκτες. Έχουν καλούς παίκτες και για αυτό θα πρέπει να είμαστε ακριβείς στο πλάνο του παιχνιδιού. Πρέπει να παίξουμε physical και θα είναι ένα παιχνίδι με ένταση. Θέλουμε να κερδίσουμε την σειρά, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επικεντρωνόμαστε στο κάθε ματς, για να παίξουμε το παιχνίδι μας.
 
Θα ήθελα να μας αξιολογήσεις το επίπεδο του BCL στην φετινή σεζόν και τι ξεχωρίζεις από την ευρωπαϊκή διοργάνωση μέχρι τώρα.;
 
Είναι καλό. Εμείς ιδιαίτερα, πέρσι πήγαμε στο Final 8 και τερματίσαμε στην τέταρτη θέση. Οπότε. για την νέα σεζόν θεωρώ ότι επέστρεψαν οι πολύ καλές ομάδες. Έτσι, θα είναι πολύ δυνατός ο ανταγωνισμός για κάθε ομάδα. Και δεν υπάρχει, πιο φανερά, καλύτερη ομάδα για να το κερδίσει. Ειμαστε χαρούμενοι για τα play in. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να παμε με την ομάδα μας στο top 16 του BCL.
 
image_-_2022-01-05T142126.717.jpg
 
Θα ήθελα να μας πεις για τις αναμνήσεις σου από το περσινό Final 8 του BCL, οπου αγωνίστηκε η Στρασμπούρ.
 
Έγινε σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. Πολλές σπουδαίες ομάδες, πολλοί σπουδαίου παίκτες και είναι κάτι πολύ ωραίο, που όλοι θα θυμόμαστε για πάντα, ιδιαίτερα σε μια χρονιά με κορονοιό και που βρέθηκε σε μια νέα ομάδα. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία και μια ξεχωριστή χρονιά και ελπίζω να το επαναλάβουμε και φέτος και να είμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο κύριος μας στόχος.
 
Ποια είναι η άποψη σου για τους αγώνες της Στρασμπούρ στην φάση των ομίλων;
 
Είχαμε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Στεναχωρεθήκαμε λίγο, γιατί θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα κόντρα στην Τόφας. Αλλά κάναμε την δουλειά μας και πήραμε την δεύτερη θέση. Η Τόφας βρέθηκε ένα πόντο μπροστά από εμάς πρώτη και ένα πόντο πίσω μας ήταν η Κάλεφ/Κράμο από την Εσθονία, μια πολύ δυνατή ομάδα και ισόβαθμη αλλά τρίτη η Βελγική Οστάνδη, που είναι γνωστή στην Ευρώπη και έχει πολλούς έμπειρους παίκτες. Πετύχαμε τον στόχο μας, πήραμε την δεύτερη θέση και πάνω σε αυτό θέλουμε να χτίσουμε.
 
image_-_2022-01-05T142102.423.jpg
 
Το κάρφωμα σου στο ματς με την Οστάνδη ήταν στην πρώτη θέση του BCL Plays of the Week στην προηγούμενη εβδομάδα και το νούμερο δύο στα καρφώματα της χρονιάς στο BCL. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό.
 
Σχεδιάσαμε ένα γρήγορο παιχνίδι για να πάρω την μπάλα για την επίθεση. Είναι σημαντικό για εμένα να μην κάνω λέι απ, γιατί μπορεί να δεχθώ μπλοκ ή να το χάσω, για αυτό και πήγα δυνατά στο καλάθι και εγώ, αν και 1.88μ. (6.1) έκανα κάρφωμα. Δεν ήταν τόσο εύκολο, αλλά ήθελα να επιτεθώ προς το καλάθι όσο πιο καλά μπορούσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω κάνει αυτήν την ιδιαίτερη φάση. Χάρη σε αυτό παρά την ήττα, εξασφαλίσαμε την δεύτερη θέση, που ήταν ο κύριος στόχος μας, ανεξάρτητα με το αν χάναμε ή αν κερδίζαμε.
 
 
Το Γαλλικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Θα ήθελα λίγο να μας πεις για τις απόψεις σου σχετικά με την φετινή σεζόν, οπού η Στρασμπούρ βρίσκεται στην τρίτη θέση (ρεκόρ 9-4), αλλά όλες οι ομάδες είναι κοντά.
 
Το Γαλλικό πρωτάθλημα είναι μια εξαιρετική λίγκα. Πολύ αθλητικό, πολύ physical, πολύ γρήγορο. Την φετινή σεζόν, οι ανταγωνιστές της περσινής σεζόν ακόμη και ομάδες που ήταν πιο χαμηλά πέρσι στην βαθμολογία είναι ανταγωνιστές την φετινή χρονιά. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, οπότε για παράδειγμα δύο ήττες, σε πάνε πολύ χαμηλά. Οπότε, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος κάθε εβδομάδα. Αγωνιζόμαστε σε δύο πολύ δύσκολα πρωταθλήματα, οπότε είναι πολύ δύσκολο, αφού οι ομάδες στο Γαλλικό πρωτάθλημα είναι προετοιμασμένες για να σε αντιμετωπίσουν. Διασκεδάζουμε όμως, γιατί παίζουμε κόντρα στους καλύτερους και αγωνιζόμαστε σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Δεν πιστωνόμαστε κάτι, κάθε εβδομάδα πηγαίνουμε δυνατά και προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε.