Skip to main content

Ο Μπιλ Λαιμπίρ στο SuperBasket: «Το να συγκρατούμε τα μυαλά μας για εμάς ήταν το μεγαλύτερο άσσετ»

Ο προπονητής των Λας Βέγκας Έισις και θρύλος των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπιλ Λαιμπίρ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη μέσω WNBA Media Availability σχετικά με το τι επιθυμεί να κρατήσει για τους επόμενους αγώνες σε σχέση με τα αποτελέσματα των ματς τον πρώτο μήνα.

 Ο προπονητής των Λας Βέγκας Έισις, Μπιλ Λαιμπίρ αποτελεί έναν από τους θρύλους των Ντιτρόιτ Πίστονς, οπού μαζί τους  κατέκτησε δύο πρωταθλήματα NBA το 1989 και το 1990, ενώ η ομάδα από το Ντιτρόιτ έχει αποσύρει την φανέλα με το Νο.40 προς τιμήν του. Επίσης, είχε τον τίτλο του "σκληρού" παίκτημ ενώ έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές σε All Star Game του NBA (1983-1985, 1987).

Bill Laimbeer Calls Michael Jordan, Bulls 'Whiners' After Criticism of Bad  Boys | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Ο κόουτς Μπιλ Λαιμπίρ  έχει κατακτήσει το WNBA ως προπονητής τρεις φορές με τις Ντιτρόιτ Σοκ (2003, 2006, 2008), έχει αναδειχθεί δύο  φορές προπονητής της χρονιάς (2003, 2015) και μια φορά προπονητής σε All Star Game (2019), ενώ βρίσκεται στις Έισις από τότε δηλαδή οπού δημιουργήθηκε το νέο brand και η ομάδα μετακόμισε από το Σαν Αντόνιο στην πόλη της Καλιφόρνια.

Οι Έισις  στα δέκα πρώτα ματς μετρούν εφτά νίκες και τρεις ήττες, βρίσκονται στην δεύτερη θέση της Δυτικής Περιφέρειας, ενώ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο WNBA.

 

 Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Μπιλ Λαιμπίρ των Λας Βέγκας Έισις στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

 Οι Έισις έχουν κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, με εφτά νίκες στα πρώτα δέκα ματς. Σε ποια χαρακτηριστικά από αυτά τα ματς, θα θέλατε να βασιστείτε στα επόμενα παιχνίδια;
 
Στα ριμπάουντ έχουμε την δυνατότητα πάντα να βελτιωνόμαστε, δεν είμαστε κυριαρχική ομάδα στα ριμπάουντ αυτή τη στιγμή. Έχουμε τις ευκαιρίες να γίνουμε, χρειαζόμαστε να πάρουμε μερικά περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ ή κάτι άλλο που χρειαζόμαστε, είναι να μπορούμε να δουλεύω το timing.  Μπορείς πάντα να έχεις καλύτερο timing και να είσαι πιο αποδοτικός. Είμαστε αρκετά αποτελεσματική ομάδα αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούμε να είμαστε καλύτεροι, αλλά θεωρώ ότι απλά πρέπει να μάθουν η μία την άλλη και να ξοδεύουν χρόνο η μία για την άλλη, επειδή είμαστε ένα ολοκληρωτικά νέο ρόστερ αυτή τη σεζόν και έτσι θα γίνει και η ώρα των προπονήσεων έχει γίνει πολύ θετική, όταν τα παιχνίδια ζόρισαν, βγάλαμε πολλή ενέργεια εκεί έξω στα πρώτα δέκα παιχνίδια της σεζόν. Ξεκινήσαμε να ξεπερνούμε αυτό μετά από καναδύο προπονήσεις, αλλά είμαι πολύ περήφανος για αυτές, ότι προχώρησαν έτσι παρά όλες τις αντιξόοτητες που είχαμε να μας λείπουν παίκτριες, να πηγαινοέρχονται παίκτριες από τραυματισμούς, νομίζω ότι το να συγκρατούμε τα μυαλά μας για εμάς ήταν το μεγαλύτερο άσσετ μας.
 
Δείτε την ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη στο 4:00: