Skip to main content

Ασημακόπουλος: «Ο Ηλυσιακός φέτος έκανε ένα μικρό… θαύμα, η μεγαλύτερη μας νίκη που γέμισε το γήπεδο»

Ο Ηλυσιακός επιστρέφει στην National League 1, μετά την νίκη του στο Game 5 απέναντι στον Πικέρμι, με τον Θοδωρή Ασημακόπουλο, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, να μιλά για την πορεία της ομάδας του και τον Αντώνη Φώτση, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον κόσμο και την στήριξη που παρείχε σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας των Ιλισίων μίλησε:

Για το ότι χαρακτήρισε το φετινό «μάγκικο πρωτάθλημα»: «Τα πιο πολλά παιδιά δεν είχαν ξανακάνει πρωταθλητισμό, αν εξαιρέσουμε τον Φώτση, τον Καράμπουλα και τον Μπέμπη. Ήταν παιδιά “άγουρα” που μπήκαν στα βαθιά και “κολύμπησαν”. Σε κάποιους αγώνες έπαιζαν σαν μεγάλοι και έμπειροι πραγματικά. Ουσιαστικά φέτος κάναμε ένα μικρό… θαύμα. Ο όμιλός μας ήταν απ’ τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Κάθε Κυριακή δεν ήξερες αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις, κάθε ματς ήταν “ζωής και θανάτου”  για όλες τις ομάδες. Ακόμα πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, ήταν πολύ έντονες στιγμές».

Για τον στόχο με τον οποίον ξεκίνησε η σεζόν τους: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον σύλλογο, γιατί αργήσαμε πάρα πολύ να “χτίσουμε” την ομάδα, 25 Αυγούστου είχαμε μόνο τον Αντώνη Φώτση στο ρόστερ. Μετά πήραμε όσα παιδιά είχαν μείνει εκτός απ’ τις ομάδες τους και προπόνηση με την προπόνηση “χτίσαμε” μια οικογένεια. Αρχικός στόχος ήταν να σωθούμε γρήγορα, αλλά μέρα με τη μέρα έβλεπες στα μάτια των παιδιών μια “δίψα”. Τους “τραβούσε” ο Αντώνης, η γειτονία, ο κόσμος, η φανέλα, ο ένας τον άλλον. Ήμασταν 1οι απ’ την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και το τέλος, στην κανονική διάρκεια δεν απειληθήκαμε από κανέναν ουσιαστικά».

Για τη στήριξη τού κόσμου: «Η μεγαλύτερή μας νίκη ήταν που γέμισε το γήπεδο με 3 χιλιάδες κόσμο χθες. Το λέω και ανατριχιάζω. Μπορεί να μην το ξαναζήσουν τα παιδιά αυτό, θα είναι μια ανάμνηση ζωής. Τρομερές εικόνες, τρομερές στιγμές, δάκρυα χαράς, ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα».

Για το step-up των νεαρών παικτών: «Το δικό μου “πρωτάθλημα” είναι ο Αϊβαζίδης, ο Ογκμπέντε, ο Νικολόπουλος, ο Καππής, παιδιά  νεαρά που στάθηκαν πρωταγωνιστές σε ομάδα ανόδου και έπαιζαν πραγματικά σαν μεγάλοι. Αυτό είναι το κέρδος το δικό μου, να βγουν στο μέλλον αυτά τα παιδιά προς τα έξω και να τροφοδοτήσουμε και την εθνική ομάδα με παιδιά που θα βάζουμε να παίξουν. Τους βάλαμε να παίξουν φέτος και ανταμειφθήκαμε. Για το step-up που έκαναν μερικά παιδιά φέτος ήταν σημαντικό ότι τούς μιλούσαν όλη τη χρονιά ο Καράμπουλας, ο Μπέμπης, ο Φώτσης, παιδιά που είχαν εικόνες και προσπαθούσαν να τις μεταφέρον στους νέους».

Για τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην προσπάθεια: «Θέλω να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους που ήταν κοντά μας όλη τη χρονιά, τον Ιάσωνα Τσαρούχα και τον Γρηγόρη Ραλλάτο, που έχουν ένα μεγάλο μερίδιο της φετινής προσπάθειας. Και φυσικά το επιτελείο των προπονητών, όπου ήμασταν 7-8 άτομα, σαν ομάδα Α1. Κι αυτοί έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι” στο να γίνει η ομάδα ξανά μεγάλη και να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα από ‘δω και πέρα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τον δήμο Ζωγράφου που ήταν δίπλα μας φέτος».

Για το τι χρειάζεται ο Ηλυσιακός για να επιστρέψει εκεί που ανήκει: «»Χρειάζεται χορηγούς, χρειάζεται η τοπική κοινωνία να στηρίξει την ομάδα. Ο κόσμος τη στηρίζει ήδη, γεμίζει το γήπεδο. Δεν ξέρω αν έχει άλλη ομάδα στην κατηγορία τέτοια δυναμική και τόσο κόσμο σε αγώνα. Γίνεται μια υγιής προσπάθεια και απ’ τον πρόεδρο Νίκο Ρουμελιώτη και από άλλους ανθρώπους. Στηρίζουν το μπάσκετ και τώρα είναι η ευκαιρία να έρθουν όλοι ακόμα πιο κοντά.

Για τον Αντώνη Φώτση: «Κάθε χρονιά μαζί του είναι κάτι καινούργιο, κάτι μοναδικό. Πραγματικά δεν υπάρχει ο χαρακτήρας του Φώτση. Είναι μεγαλείο στα μάτια όλων, τον έχουν όλοι τόσο ψηλά όσο τού αξίζει».