Skip to main content

Έσπερος Καλλιθέας: Έκανε δικό του τον Κολιό (pic)

O Έσπερος Καλλιθέας ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου γκαρντ/φόργουορντ, Λεωνιδά Κολιού.

Αναλυτικά :

«Ακόμη ένα αστέρι της εφήβων στον Έσπερο

Εναν παίκτη που έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός όχι μόνο στην Α1 ανδρών αλλά και στο Εurocup με τον Προμηθέα Πατρών, τον 18χρονο Λεωνίδα Κολιό, θα έχει εφέτος στις τάξεις του ο Έσπερος.
Ο Κολιός έχει ύψος 1.96 και συμμετοχές στην Εθνική παίδων και εφήβων. Παίζει γκαρντ – φόργουορντ και στα “μεγάλα σαλόνια” έχει εμπειρία από ένα ματς της Α1 κόντρα στον Πανιώνιο, τη σεζόν 2019-20 με την ομάδα της Πάτρας και ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπούρσασπορ, στο Eurocup τη σεζόν 2020-21, όπου μάλιστα πέτυχε ένα τρίποντο και πήρε ένα ριμπάουντ.
Ο Κολιός γεννήθηκε στα Γιάννενα και μετακόμισε μικρός στην Καστοριά όπου ξεκίνησε μικρός μπάσκετ και ποδόσφαιρο, για να διαλέξει τελικά το μπάσκετ από την Β’ Δημοτικού και μετά. Στη συνέχεια έπαιξε μπάσκετ στο Αργος Ορεστικό και τη σεζόν 2018-19 πήγε στον Προμηθέα Πατρών.
Ο νεαρός παίκτης πέρασε ήδη σε τμήμα φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, ονειρεύεται όμως με τα μόρια απ’ το μπάσκετ να σπουδάσει ιατρική ή φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. “Οι άνθρωποι του Έσπερου τις πρώτες μέρες μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση με την φιλόξενη στάση τους και βέβαια στην Καλλιθέα ελπίζω να εξελιχτώ με την καθοδήγηση του Περικλή Ταυρόπουλου” μας είπε ο Κολιός που μεγάλωσε με ίνδαλμα τον Δημήτρη Διαμαντίδη. “Οταν έχεις μεγαλώσει στην Καστοριά, θα είναι ιεροσυλία να μην θαυμάζεις τον Διαμαντίδη. Και γι’αυτό που έχει πετύχει αθλητικά, αλλά και σαν άνθρωπο και χαρακτήρα” δήλωσε ο Κολιός».