Skip to main content

Αντωνάτος: Με ταλέντο ,ήθος και τον ΝΕΟΛ εφθασε στα πιο ψηλά “καλάθια” του μπάσκετ

Ο Γεράσιμος Αντωνάτος μιλάει στο kefalloniapress.gr και τον Μάκη Λεκάτσα για το πως ξεκίνησε το μπάσκετ, για την καριέρα του, αλλά και το πως βλέπει την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά:

Ήταν επιθυμία μου από την περσινή αγωνιστική περίοδο να μιλήσω με τον Γεράσιμο Αντωνάτο  παίκτη του ΝΕΟΛ . Το lockdown μας έδωσε την ευκαιρία της συζήτησης με τον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και την διακοπή, δυστυχώς, των πρωταθλημάτων  λόγω της πανδημίας.

Συναντώντας το Γεράσιμο Αντωνάτο από κοντά , καταλαβαίνεις αμέσως γιατί αυτό το παιδί από τα Καμιναράτα της Παλλικής , έφτασε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο με τη φανέλα του ΝΕΟΛ.

Ο Γεράσιμος, ο οποίος αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του ΝΕΟΛ, είναι ένας από τους ελάχιστους Κεφαλλονίτες μπασκετμπολίστες που καταφέραν να αγωνιστούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι στη Β εθνική του Νοτίου Ομίλου αγωνίζονται παίχτες με θητεία στην Α 1 Εθνική Κατηγορία Basket League .

Ο Γεράσιμος είναι ένα παιδί της νέας γενιάς , χαμηλών τόνων , σεμνός, με ήθος , χωρίς μεγάλα λόγια.  Μέσα από την σκληρή καθημερινή προπόνηση έχει καταφέρει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και θεωρείται αθλητής- πρότυπο για τα νέα παιδιά που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ .

 Γεράσιμε πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ , σε ποια ηλικία και τι ήταν αυτό που σε έκανε να στραφείς σε αυτό το άθλημα.

Το μικρόβιο του μπάσκετ το κόλλησα από́ πολύ́ μικρός. Ξεκίνησα από́ 5 χρονών στις Ακαδημίες του ΝΕΟΛ. 15 χρονών έκανα την πρώτη μου παρουσία στο ανδρικό́ τμήμα.

Αυτό́ που με τράβηξε και συνέχισα το μπάσκετ ήταν οι γονείς μου και ο προπονητής μου . Στην ηλικία των 15 πήγα να παρατήσω το άθλημα αλλά́ με την κουβέντα αυτοί́ οι τρεις άνθρωποι κατάφεραν να μου αλλάξουν γνώμη και τους είμαι ευγνώμων για αυτό́.

Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί ,εκτός του ΝΕΟΛ;

Σε καμία άλλη ομάδα . Η μοναδική́ ομάδα που έχω παίξει μπάσκετ είναι ο ΝΕΟΛ…..

  Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχημένη πορεία του ΝΕΟΛ τα τελευταία χρόνια ;

Η πορεία του ΝEΟΛ οφείλεται στη σκληρή́ δουλειά́ που γίνεται από́ την διοίκηση της ομάδας και από́ την αγάπη και την στήριξη του κόσμου…

Πως βιώνετε στην ομάδα την πανδημία και την διακοπή του πρωταθλήματος;

Όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Mένουμε στο σπίτι και είμαστε πολύ́ προσεκτικοί́ . Kαι βέβαια όσο μπορούμε γυμναζόμαστε με κάθε δυνατό́ τρόπο…

Θεωρείς ότι υπάρχουν άλλοι Κεφαλλονίτες. παίχτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και στις εθνικές κατηγορίες ;

Είναι σημαντικό́ που η ομάδα αποτελείται από́ έναν κορμό́ 5-6 ατόμων,  από ντόπιους παίκτες και θεωρώ ότι υπάρχει ταλέντο στο Κεφαλονίτικο μπάσκετ και αυτό́ θα φανεί́ τα επόμενα χρόνια…

Πως βλέπεις το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος και ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την άνοδο στην Α 2 ;

Το φετινό́ επίπεδο του ομίλου μας είναι άκρως ανταγωνιστικό με πολύ καλές και ιστορικές ομάδες αλλά και πολύ έμπειρους παίκτες . Εμείς σαν νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία, προσπαθούμε να δουλεύουμε σκληρά μέσα από τις προπονήσεις και να δίνουμε το 100% στους αγώνες με πολλά καινούργια παιδιά στο ρόστερ μας . Σίγουρα θέλουμε τον χρόνο μας για να δέσουμε σαν ομάδα…..

Ολες οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές αλλά μέχρι στιγμής ο ΕΘΝΙΚΟΣ φαίνεται πιο έτοιμος από όλες τις ομάδες . Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και με πολύ καλό ρόστερ….

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρά σου να αγωνιστείς με την ομάδα που σε ανέδειξε; . Πιστεύεις οτι μπορεί ο ΝΕΟΛ να αγωνιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη κατηγορία ;

Δεν ξέρω. μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και ποιο είναι το ταβάνι μας αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι πριν από μερικά χρόνια το να ήταν ο ΝΕΟΛ στην β εθνική κατηγορία θα φαινόταν σαν ένα άπιαστο όνειρο θα ήθελα να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται…

Ο ΝΕΟΛ. μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο γιατί γίνεται τρομερή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Ο ΝΕΟΛ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ υπάρχει μεγάλη αγάπη και στήριξη για την ομάδα από την τοπική κοινωνία και είναι ευλογία να παίζουμε σε ένα γήπεδο κατάμεστο . Αυτό σε γεμίζει μόνο συγκίνηση. Εύχομαι με τη νέα χρονιά να ξεπεράσουμε την όλη κατάσταση που βιώνουμε να είμαστε όλοι υγιείς και να επιστρέψουμε μπροστά στο υπέροχο κόσμο μας!!!

 Πόσο σας έχει στοιχίσει φέτος η απουσία του κόσμου απο το κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου;

Ο κόσμος μας μας έλειψε πάρα πολύ και φάνηκε αυτό με τις δύο ήττες που κάναμε. Αν είχαμε την παρουσία του κόσμου πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα . Είναι αλλιώς να βλέπεις ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο να φωνάζει και να σε υποστηρίζει και αλλιώς να παίζεις μπροστά από άδειες κερκίδες…

Πληροφορίες λένε οτι τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ θα ξεκινήσουν μέσα Ιανουαρίου. Πόσο δύσκολη θα είναι για εσάς η επάνοδος μετά από δυο μήνες διακοπή ;

Μακάρι. να είναι έτσι όπως λένε και να αρχίσουμε να παίζουμε. Σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιες εβδομάδες να προπονηθούμε και να ξαναβρεθούμε σαν ομάδα πριν αρχίσουν οι αγώνες.Δεν είναι εύκολο για έναν αθλητή να είναι εκτός δράσης δύο μήνες και να ξεκινάει αμέσως αγώνες.  Είναι και επικίνδυνο για τραυματισμό….

Τι θα ήθελες να πεις στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ ;

Η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στα νεότερα παιδιά είναι ότι στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό απαιτούνται προσπάθεια αφοσίωση πίστη και υπομονή..

Ευχαριστώ θερμά τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΤΩΝΑΤΟ για αυτή την συνέντευξη . Του εύχομαι προσωπική επιτυχία γιατί το αξίζει . Έχει αναδειχτεί στο μπάσκετ για το ταλέντο και το ήθος του. Και αυτό τον κάνει ξεχωριστό . Γιατί μεγάλος αθλητής γίνεσαι μόνο αν είσαι άνθρωπος με ήθος και αξίες.

Μάκης Λεκατσάς