Skip to main content

Μακεδονικός: Στα πράσινα ο Πλιούκας

Νέο μεταγραφικό κτύπημα για τον Μακεδονικό, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανακοινώνει την απόκτηση του Χάρη Πλιούκα, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε την φανέλα του Ερμή Λαγκαδά.

Αναλυτικά :

«Ο Α.Σ.Μακεδονικός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πολύ σπουδαία μεταγραφή του 31χρονου guard, ύψους 1,98, Χάρη Πλιούκα ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι στον Ερμή Λαγκαδά.

Ο Χάρης ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Αία Ευόσμου ως το 2004, χρονιά που ξεχώρισε με τις μπασκετικές του αρετές, κάνοντας το μεγάλο μεταγραφικό άλμα στον Αρη όπου και παρέμεινε έως το 2007. Επόμενοι μπασκετικοί σταθμοί του ήταν το ICBS (2007-09) και ο Ερμής Λαγκαδά (2009-13). Την σεζόν 2013-14 πήγε στην Κρήτη και αγωνίστηκε με την ομάδα του ΟΦΗ ενώ την επόμενη χρονιά (2014-15) στον Φίλιππο Βέροιας. Το 2015 τον απέκτησε η γερμανική Χάγκεν στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια και το 2017 επαναπατρίσθηκε για λογαριασμό της Καβάλας. Την χρονιά εκείνη στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος καθώς παρά το εξαιρετικό αγωνιστικά ξεκίνημά του, τον Ιανουάριο του 2018 υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται με την φανέλα του Ερμή Λαγκαδά βοηθώντας τα μέγιστα στις πορείες της ομάδα στην Β’ εθνική κατηγορία.

Επίσης, έχει συμμετοχές με τις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων, ενώ με την τελευταία κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2007.

Η οικογένεια του Μακεδονικού καλωσορίζει τον αθλητή στην ομάδα και του εύχεται να έχει κατ’ αρχάς μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να βοηθήσει με την εμπειρία του και την αγωνιστική ικανότητά του να πετύχει η ομάδα τους στόχους της στην Β’ Εθνική κατηγορία».