Skip to main content

Λαδικός για το ΑΕΝΚ - ΦΕΑ: «Όποιος μπει μέσα και το θέλει περισσότερο έχει τον πρώτο λόγο»

Για την πορεία της ΑΕΝΚ στο πρωτάθλημα της National League 1 και το επερχόμενο παιχνίδι με την ΦΕΑ, για τα Play Out, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Στέφανος Λαδικός.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας της Νέας Κηφισιάς μίλησε:

Για τα παιχνίδι με τη ΦΕΑ (06/04): «Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια σταθερά στον τρόπο διεξαγωγής των play-out ανά κατηγορία. Πέρυσι μεταφέραμε τις νίκες από το πρωτάθλημα με τον Διαγόρα Ρόδου και κάνοντας μια νίκη “κλειδώσαμε” την παραμονή μας. Φέτος, παρ’ ότι στην Elite League μεταφέρονται, σε εμάς δε μεταφέρονται, ωστόσο πρέπει να πορευτούμε με αυτό. Κάναμε 2 νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι 2 ή 3 παιχνίδια διαφορετικά και θα πρέπει να μπούμε μέσα από το πρώτο δευτερόλεπτο και να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Για το πού θα κριθεί ο αγώνας: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν δυνατά και αδύναμα σημεία. Υπάρχει θέληση, εγωισμός, αυταπάρνηση, επιβίωση. Όποιος μπει μέσα και το θέλει περισσότερο έχει τον πρώτο λόγο. Όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα κερδίσουμε».

Για την πνευματική προετοιμασία στο κακό διάστημα του ξεκινήματος: «Κάναμε στην αρχή κάποια αποτελέσματα που ήταν 7 μαζεμένες ήττες, είχαμε 1.5 μήνα να κερδίσουμε. Εκεί πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα. Άλλες ομάδες θα είχαν διαλυθεί, ο προπονητής θα είχε αλλάξει. Σίγουρα θα είχαν γίνει αλλαγές σε παίκτες τα Χριστούγεννα. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. Κάναμε ένα ντεμαράζ, φτάσαμε την προτελευταία αγωνιστική να περιμένουμε ήττα από το Αρκαλοχώρι μήπως με συνδυασμό αποτελεσμάτων καταφέρναμε να βγούμε από τα play-out. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα. Θέλοντας και μη βλέπαμε ίσως τον εαυτό μας στα play-out. Κάναμε τα πάντα να το αποφύγουμε, δεν τα καταφέραμε».

Για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα: «Εγώ για πρώτη φορά που πήγα στα τμήματα υποδομής της ΑΕΝΚ το 2013, ένα μήνα αφότου η ομάδα είχε ανέβει στην Α1. Έζησα από κοντά, παρ’ ότι δεν ήμουν στο staff στην Α1, αυτό το “μαγικό” ταξίδι τα τρία χρόνια. Ανέλαβα πρώτη φορά βοηθός στον κόουτς Λιόγα στη Β’ Εθνική. Εκεί τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, γιατί η μετάβαση από την Α1 στη Β’ Εθνική, να κρατήσεις μια σταθερά και να κρατήσεις την ομάδα σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη. Αυτό που είχαμε σαν δεδομένο ήταν ότι το μπάτζετ ποτέ δε θα ήταν υπέρογκο. Αυτό που θέλαμε ήταν να μπορούμε να στηριζόμαστε κατά κύριο λόγο σε παιδιά που θα βγουν από τις υποδομές μας. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλά και στον σωστό δρόμο από την άποψη ότι κερδίσαμε δύο φορές το τουρνουά νέων της ΕΣΚΑ. Από αυτά τα παιδιά αυτήν τη στιγμή έχουμε πρωταγωνιστές».