Skip to main content

Μαραγκάκης: «Τυχερός που κατάφερα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην ομάδα απ’ την οποία ξεκίνησα»

Ο Παντελής Μαραγκάκης ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα παρκέ, με τον γκαρντ της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio να μιλά για την απόφαση του.

Αναλυτικά ο Μαραγκάκης μίλήσε:

Για την απόφασή του ν’ αποσυρθεί απ’ την δράση: «Είμαι απ’ τους τυχερούς που κατάφερα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην ομάδα απ’ την οποία ξεκίνησα, την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου. Από εκεί κατάγομαι, εκεί μεγάλωσα, εκεί ξεκίνησα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα κι εν τέλει μετά από χρόνια επέστρεψα. Κάναμε μαζί και κάποιες επιτυχίες και πλέον αποφάσισα να σταματήσω την δράση».

Για το αν πέτυχε όσα ονειρευόταν στην καριέρα του: «Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ το πού ονειρευόμουν να φτάσω θεωρώ πως το κατάφερα. Γενικά ήμουν πολύ ταπεινός από πολύ μικρή ηλικία, το είχα πάντα μες στο μυαλό μου, γιατί και ο πατέρας μου ήταν μες στον αθλητισμό, ήταν προπονητής και αθλητής οπότε με είχε βάλει σε μια διαδικασία από πολύ νωρίς να είμαι ταπεινός και να βλέπω μόνο το επόμενο βήμα. Απ’ όσα θυμάμαι να έχω ονειρευτεί μικρός, θεωρώ πως τα πέτυχα. Σίγουρα αν είχα συνεχίσει πιο ενεργά την επαγγελματική διαδρομή, δηλαδή απ’ τη στιγμή που έφτασα στην Α1 και δούλευα και παραπάνω θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα. Εκείνη την περίοδο, όμως, άλλαξαν οι στόχοι μου και λόγω κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων έπρεπε να βρίσκομαι στην Κρήτη. Τότε θεώρησα ότι ήταν η ιδανική ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα τού τόπου μου και να πετύχουμε μαζί κάποια πράγματα που, τελικά, ήταν πιο σημαντικά από άλλα που είχα στο μυαλό μου. Νιώθω ολοκληρωμένος, γιατί ήμουν απ’ τους ανθρώπους που συνέβαλλαν για να πετύχει μια ολόκληρη κοινωνία. Έχουμε πάρει μεγάλη ανταπόκριση απ’ τον κόσμο της περιοχής και είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό».

Για τη φετινή σεζόν της ομάδας του: «Απ’ την αρχή της χρονιάς είχαμε αρκετές ατυχίες σαν ομάδα, θέματα τραυματισμών και από παίκτες που ήταν πολύ μεγάλοι παράγοντες του πώς θα εξελισσόταν η σεζόν μας. Έτσι, δεν καταφέραμε να αποδώσουμε στο μέγιστο που θέλαμε και περιμέναμε. Κάναμε κάποια καλά θετικά αποτελέσματα στην έδρα μας, που ήταν και το βασικό μας “όπλο” για να σωθούμε. Ο στόχος ήταν να διεκδικήσουμε θέση στην πρώτη εξάδα, αλλά δεδομένου των συνθηκών ήταν μεγάλη επιτυχία η απευθείας παραμονή. Νομίζω ότι στο τέλος είμαστε ευχαριστημένοι με βάση τη συνολική μας εικόνα».

Για την εμπειρία της National League 1 ενόψει τον επόμενων χρόνων: «Νομίζω πως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για την ομάδα και όλους τους ανθρώπους αυτής, να γνωρίσουμε λίγο την κατηγορία. Κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε και πολλές δυσκολίες, οπότε αυτό μάς κάνει πιο δυνατούς για τα επόμενα χρόνια. Μόνο σε καλό μπορεί να βγει η φετινή χρονιά και να πάρουμε πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσουμε στις επόμενες».

Για το αν η ομάδα βοήθησε τον κόσμο του Αρκαλοχωρίου να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός: «Η επιτυχία της ομάδας βοήθησε πολύ κόσμο να ξεπεράσει τα προβλήματα τότε. Όλοι μας βρίσκαμε “καταφύγιο” στην ομάδα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αυτή η συνθήκη ήταν το δυνατό “χαρτί” της ομάδας για να πετύχει τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν πολλά παραπάνω τα κίνητρα για να πετύχει αυτή η προσπάθεια».

Για το αν θα αναλάβει κάποιον ρόλο στην Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου: «Δε θα έλεγα πως θα έμπαινα στη διαδικασία να διαλέξω κάποιον ρόλο ή να πω ότι κάποιος ρόλος μού ταιριάζει περισσότερο. Γενικότερα όπου μπορώ να βοηθήσω το σωματείο θα είμαι αρωγός και θα συνεχίσω να βοηθάω σε όλους τους τομείς. Ό,τι μου ζητηθεί και ό,τι μπορέσω θα το κάνω. Οικογενειακώς ασχολούμαστε όλοι με την ομάδα. Γενικότερα το κλίμα είναι οικογενειακό στον σύλλογο, οπότε όλοι μαζί συσπειρωμένοι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχει η ομάδα την ανάλογη εξέλιξη».