Skip to main content

Καραφαντής: «Ο Εθνικός υπάρχει και θα υπάρχει, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά “πονούν” την ομάδα»

Ο Εθνικός γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας του, με τον επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ, Δημήτρη Καραφάντη, να μιλά στο EOK WEB Radio για τον ένα αιώνα ζωής των «κυανόλευκων», καθώς και για τα πλάνα της ομάδας.

Αναλυτικά ο Καραφαντής μίλησε:  

Για τα 100 χρόνια ιστορίας: «Το σωματείο μας, ο όμιλός μας “κλείνει” 100 χρόνια αθλητικής ζωής σήμερα. Πραγματικά υπάρχει μια συγκίνηση σε όλους όσους ασχολούμαστε με την ομάδα του Εθνικού. Την Κυριακή (19/11), όποιος βρέθηκε στο γήπεδο θα ανατρίχιασε απ’ την παρουσία του κόσμου. Οι πυλώνες του Εθνικού είναι το ποδόσφαιρο και το πόλο, αλλά φυσικά έχουμε πολλά αθλήματα. Πράγματι την Κυριακή ήταν ανατριχίλα. Μην ξεχάσουμε ότι είναι ένα σωματείο που λείπει απ’ την Α’ Εθνική 24 χρόνια, απ’ το 1999».

Για το ότι ο Εθνικός λείπει απ’ την Α’ Εθνική στο ποδόσφαιρο για παραπάνω από 2 δεκαετίες: «Ο Εθνικός υπάρχει και θα υπάρχει, γιατί υπάρχουν ανθρώπου που πραγματικά “πονούν” την ομάδα και “τρέχουν” γι’ αυτήν σε όλα τα αθλήματα. Αυτός είναι και ένας λόγος που, παρ’ όλο που αυτό το σωματείο έχει τόσα προβλήματα, είναι “ζωντανό” και στο ποδόσφαιρο και στο πόλο και στο μπάσκετ και παντού. Υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι πυλώνες σ’ αυτό το κομμάτι».

Για το γηπεδικό πρόβλημα του Εθνικού: «Το γηπεδικό πρόβλημα του Εθνικού με τον δήμαρχο του Πειραιά, κύριο Μώραλη, έχει μπει σε μια σωστή βάση. Είναι θέμα χρόνου στο ποδοσφαιρικό κομμάτι να μπουν οι εξέδρες. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Στο μπάσκετ, το «Καπαγέρωφ» είναι σε πολύ σωστό δρόμο μετά από τόσα χρόνια. Η κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου έχει κάνει τρομερή δουλειά και εκεί ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα έργα να γίνει η αρχή και στο κλειστό. Πραγματικά το γηπεδικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το σωματείο στο μπάσκετ. Είμαστε πολλά μπασκετικά σωματεία στον Πειραιά, και στο βόλεϊ, και αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

Για το πλάνο του Εθνικού στο μπάσκετ: «Είμαστε μια παρέα που “τρέχουμε” την ομάδα όσο μπορούμε καλύτερα προς τα δεδομένα που υπάρχουν. Στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να βρίσκεται η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες και να πάει βήμα-βήμα. Βλέπουμε ότι ομάδες έχουν πάει στην Α1, στην οποία κάθονται μια χρονιά και μετά δεν υπάρχουν. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπουν γερές βάσεις, να γίνει το γηπεδικό. Σίγουρα γίνεσαι πιο προσιτός και σε ανθρώπους να έρθουν βοηθήσουν την ομάδα όταν έχεις το δικό σου σπίτι».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στις ακαδημίες μετά από πολλά χρόνια στις ομάδες μας. Κατεβαίνουμε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ και στα μικρά παιδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ‘μας».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Βλέπω ότι μέρα με τη μέρα γίνονται πιο σωστά βήματα. Νομίζω και φέτος με τη National League 1 ότι πάμε στο σωστό δρόμο. Με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας και των ομάδων σίγουρα το μπάσκετ μπορεί να πάει πολύ μπροστά και από κάτω προς τα πάνω».