Skip to main content

Λαδικός: «Η ΑΕΝΚ θέλει να βγάζει παιδιά από τις ακαδημίες της»

Για την φιλοσοφία της ΑΕΝΚ και τον στόχο της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς, Στέφανος Λαδικός.

Αναλυτικά ο τεχνικός της Κηφισιάς μίλησε:

Για την αλλαγή που έγινε στην προεδρία της ΑΕΝΚ: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απερχόμενο πρόεδρο, όπου ξεκινήσαμε πριν από 4.5 χρόνια την «καινούργια σελίδα» της ΑΕΝΚ, μετά το ταξίδι της Α1, τον κύριο Αντώνη Γιακουμή. Αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα από πρόεδρος, θα είναι πάντα μαζί στην ομάδα, αλλά όχι από κάποιο διοικητικό πόστο. Επίσης, θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στον καινούργιο πρόεδρο, τον κύριο Λατσούδα, ο οποίος είναι γιός του αείμνηστου προέδρου που είχαμε όταν ανεβήκαμε απ’ την Α2 στην Α1».

Για τη φιλοσοφίας της ομάδας: «Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, θέλω να καταφέρουμε να βγάλουμε παιδιά απ’ τις ακαδημίες μας. Γίνεται καλή δουλειά εκεί, απ’ το εφηβικό, απ’ τους νέους, φέτος πήραμε το πρωτάθλημα Νέων και καταφέρουμε ν’ ανεβούμε με το εφηβικό στην Α1 κατηγορία. Θέλουμε να γίνεται συνέχεια απορρόφηση δικών μας παιδιών και λόγω φιλοσοφίας, αλλά ίσως και λόγω οικονομίας».

Για το ότι παιδιά των ακαδημιών κάνουν το βήμα για την ανδρική ομάδα: «Είναι πρόσφορο το έδαφος και γι’ αυτό, αλλά και για παιδιά που είναι σε νεαρή ηλικία και θέλουν να κάνουν το step-up και να βγουν μπροστά. Υπάρχει και ο χώρος και ο χρόνος για να τούς δοθεί η ευκαιρία με πιο εύκολο τρόπο απ’ ότι σε άλλες ομάδες που στηρίζονται συνήθως σε πιο έτοιμα ρόστερ. Σίγουρα αυτό έχει κινδύνους, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ ωραίο, ιντριγκαδόρικο, έχεις κίνητρο συνέχεια, δουλεύεις με ανθρώπους που έχουν σίγουρα φιλοδοξίες και θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω».

Για το στόχο τους: «Εμείς θέλαμε μετά την Α1 να σταθεροποιηθούμε. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι της σταθεροποίησης μετά από 4 χρόνια το πετύχαμε. Μετά τη σταθεροποίηση είναι λογικό να σου «ανοίγει η όρεξη» και να θες κάτι παραπάνω. Αν δεν έχεις όρεξη και δεν κοιτάς για κάτι ψηλότερο στο τέλος θα βρεθείς «μπλεγμένος». Οπότε ο στόχος μας είναι ό,τι καλύτερο. Μπορεί «με το μαχαίρι στο λαιμό» να μη λέμε ότι πάμε για άνοδο, αλλά σίγουρα θέλουμε ν’ αλλάξουμε το ότι πάμε για παραμονή ή για κάτι λίγο. Θέλουμε να μπορέσουμε να περάσουμε ο ένας στον άλλον αυτήν τη δυναμική και γιατί να μην κάνουμε κάποια στιγμή το βήμα παραπάνω».