Skip to main content

Ταυρόπουλος: «Στόχος του Πανιώνιου είναι και πάλι η άνοδος»

Ο Περικλής Ταυρόπουλος οδήγησε τον Πανιώνιο στην Elite League, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να επικρατεί στους τελικούς ανόδου της Μυκόνου με 2-1.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στο EOK WEB Radio

Για την άνοδο του Πανιωνίου στην Elite League: «Τέθηκε ένας στόχος απ’ τη διοίκηση, η άνοδος, όπου αν δεν ερχόταν θα ήταν αποτυχία. Την κατεύθυνση και τους στόχους τα δίνει η διοίκηση, ο προπονητής αν θέλει δέχεται τους στόχους και με ποιον τρόπο θα υλοποιηθούν αυτοί ή δεν το δέχεται. Εγώ δέχτηκα, φτιάχνοντας μια ομάδα ξεκινώντας απ’ το 0. Είναι μεγάλη δουλειά ότι τα καταφέραμε με 10 καινούργιους παίκτες, τα μπάτζετ δεν κάνουν την ομάδα, 10 παίκτες το πήραν, 10 ξεκίνησαν απ’ το 0. Την προηγούμενη χρονιά ο Πανιώνιος σώθηκε την τελευταία αγωνιστική απ’ τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική και φέτος ήρθαν 10 καινούργιοι παίκτες. Πρέπει να διαχειριστείς και χαρακτήρες για να φτιάξεις ομάδα και στη συνέχεια αυτοματισμούς και αγωνιστικά. Αυτό επετεύχθη με πολύ κόπο απ’ τα ίδια παιδιά και απ’ τους συνεργάτες μου, γιατί έβαλαν τον εαυτό τους κάτω απ’ την ομάδα. Τα μπάτζετ μετρούν, αλλά αν δε φτιάξεις τη χημεία και μέσα απ’ αυτή δεν «κυνηγήσεις» ν’ αγαπήσουν ο ένας τον άλλον και το να ρίξουν τον εαυτό τους για το συμφέρον της ομάδας, δε θα υπάρχει επιτυχία. Πιστεύω ότι αυτό καταφέραμε και έτσι υλοποιήθηκαν και οι στόχοι που έθεσε η διοίκηση».

Για το πότε κατάλαβε ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της: «Στα 4 πρώτα παιχνίδια που κερδίσαμε υπήρχαν προβλήματα στο πώς θα «δέσουν» αυτοί οι χαρακτήρες και παρ’ ότι κερδίσαμε έλεγα ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος απ’ το μπάσκετ που έπαιζαν τον πρώτο μήνα. Το να έχεις 10 καινούργιους παίκτες δεν είναι εύκολο. Μετά τον πρώτο μήνα και στη διάρκεια της χρονιάς, απ’ ό,τι λένε οι ουδέτεροι, παίξαμε αρκετά ωραίο μπάσκετ. Αυτό μάς γέμισε, γέμισε τα παιδιά, αισθάνθηκαν καλά, κατάλαβαν ότι η επιτυχία έρχεται απ’ το σύνολο και όχι το άτομο, ήρθε».

Για το στόχο της νέας σεζόν: «Εγώ δε μπορώ ν’ αποφασίσω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Όταν μιλήσαμε πέρυσι με τους διοικούντες, ο στόχος ήταν η ομάδα να πάει στην Elite League και μετά στην Α1. Ο στόχος υπάρχει, αλλά το πότε θα υλοποιηθεί δεν το ξέρουμε ακόμη. Σίγουρα ο βασικός «κορμός» πρέπει να μείνει, αλλά χρειάζεται και ενίσχυση η ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι εκτός απ’ τον Ηρακλή και τη ΦΕΑ που κερδίσαμε σε ουδέτερο γήπεδο, τα άλλα ματς στο Κύπελλο και με ομάδες της Elite League ήταν στην έδρα μας και πολλές νίκες απ’ αυτές κατακτήθηκαν με κόπο. Πολλές ομάδες δεν είχαν ξένο, άλλες είχαν. Κατά τη γνώμη μου, όχι σαν προπονητής του Πανιώνιου, αλλά με αυτά που έζησα και ζω, η ομάδα θέλει ενίσχυση για ν’ ανέβει Α1, αφού αυτός είναι ο στόχος των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες του συλλόγου».

Για το αν θα παραμείνει και του χρόνου στον Πανιώνιο: «Είναι δεδομένο ότι για να “χτίσεις’ κάτι καλό πρέπει να έχεις χημεία και αυτό θα συμβεί έχοντας “κορμό”. Πέρυσι πολλά παιδιά έκαναν 2 χρόνια συμβόλαιο, εγώ έδωσα απλά το χέρι μου όταν είπε ο πρόεδρος να υπογράψουμε, γιατί έχω φτάσει σε μια ηλικία που θέλω να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Οπότε πρέπει να ξαναγίνει μια συζήτηση, να προτείνουν αυτά που μού είπαν και πέρυσι και αν τα αποδεχτώ προχωράμε μαζί. Ο στόχος, όμως, από πέρυσι είναι και πάλι η άνοδος».

Γι’ αυτούς που… κράτησαν τον Πανιώνιο στη Β’ Εθνική: «Πέρυσι που η ομάδα πάλευε πέρυσι για να παραμείνει στη Β’ Εθνική, την κράτησαν αυτοί οι λίγοι Πανιώνιοι στη Β’ Εθνική με ιδρώτα και αίμα. Μην τούς ξεχνάμε αυτούς που κράτησαν την ομάδα εκεί και μπορέσαμε να “χτίσουμε” ένα καινούργιο μέλλον».