Skip to main content

Καλαμπάκος: «Στη Λευκάδα υπάρχει διάθεση για κάτι καλό»

Για την πορεία της Δόξας Λευκάδας στην Β΄ Εθνική, την άνοδο στην Elite League και την επόμενη ημέρα της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Αναλυτικά ο προπονητής της Δόξας μίλησε:  

Για την άνοδό τους στην Elite League: «Το είχαν ανάγκη τα παιδιά, γιατί ήταν αρκετά πιεσμένα, ήταν μια δύσκολη χρονιά γι’ αυτά. Το είχε ανάγκη και η πόλη και η διοίκηση, γιατί είχε επενδύσει, αλλά έδειχνε να «στραβώνει» το πράγμα λόγω τραυματισμών και προβλημάτων. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έγινε η δουλειά που θέλαμε. Η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας πιστεύω ήταν ο Βίκος και καταφέραμε και περάσαμε από εκεί. Νομίζω μετά έγινε πιο εύκολο το έργο, χωρίς να μειώνω την προσπάθεια των παιδιών της Γέφυρας».

Για το αν δυσκολεύτηκε στη Β’ Εθνική: «Εγώ δεν είχα επαφή ποτέ με τη Β’ Εθνική, ήταν «αχαρτογράφητα» τα νερά. Ευτυχώς για ‘μένα, ο Βίκος και κάνα δυο ομάδες ακόμη, όπως ο Έσπερος Λαμίας και τα Τρίκαλα, είχαν παιδιά που ήξερα απ’ τις προηγούμενες χρονιές. Απ’ τη Γέφυρα ήξερα 3-4 παιδιά που είχαν παίξει σε ψηλότερες κατηγορίες. Στα άλλα παιχνίδια είχα δυσκολία, γιατί δεν είχαμε και βίντεο από αυτούς που παίζαμε».

Για την επόμενη μέρα της Δόξας Λευκάδας: «Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει, σε κάποια τηλέφωνα που κάναμε ήταν να το αφήσουμε για ένα δεκαήμερο και να το ευχαριστηθούμε. Υπάρχει πάντως μια διάθεση, υπάρχει ηρεμία. Πρέπει καταρχάς να καταλάβουν οι άνθρωποι της ομάδας ότι πάνε σ’ ένα πρωτάθλημα που του χρόνου θα γίνει «μακελειό», οπότε πρέπει να ξέρουν μέχρι πού μπορούν ν’ «ακουμπήσουν», τι σχεδιάζουν και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Στην κατηγορία θα έρθουν ομάδες με αρκετά λεφτά και μεγάλη ιστορία. Πρέπει να έχεις υπομονή, να δεις τι θα γίνει, να τελειώσει η φετινή Elite League, να δεις ποιες ομάδες θα είναι και ν’ αρχίσεις να κάνεις ένα στρατηγικό προγραμματισμό μετά από 20 μέρες».

Για τον Γιώργο Ζαφειρούδη: «Είχε έρθει στο γήπεδο. Δε μπορείς την “πίτα” να τη θέλεις όλη για τον εαυτό σου όταν δεν έχεις ολόκληρη τη συμμετοχή. Για τον εαυτό της μπορεί να την πάρει η διοίκηση ή οι παίκτες που έμειναν 10 μήνες εδώ. Εγώ το θεώρησα και άδικο για ένα παιδί που ονειρεύτηκε να φτιάξει την ομάδα, που την “έχτισε” και για κάποιους λόγους κάτι “στράβωσε”. Ο ερχομός ο δικός μου δικαίωσε το όραμα που είχε αυτός ο άνθρωπος τον Αύγουστο που έφτιαχνε την ομάδα, άλλο τι έγινε στη πορεία. Οπότε έχει μερίδιο στην επιτυχία».

Για τη φετινή Elite League: «Φτιάχτηκε ένα τρομερό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό. Ήταν ωραίο, έξυπνο, είδαμε καλά παιχνίδια, το απόλαυσε ο κόσμος, είδαμε ότι δε μπορεί να ξεφύγει κανείς. Ακόμη και ο 7ος-8ος μπορεί με μια συγκυρία αποτελεσμάτων να βγει στο Final-4».