Skip to main content

Καρπέτας στο Superbasket: «Οι U23 είναι μια ευκαιρία να ωριμάσουν οι παίκτριες, έχοντας αγωνιστικό ρυθμό»

Η Ελευθερία Μοσχάτου είναι από τις ομάδες της Α1 που θα έχει τμήμα U23 και το Superbasket συνονμίλησε με τον προπονητή της ομάδας προκειμένου να μας δώσει μια γεύση της νέας... συνήθειας του ελληνικού μπάσκετ.  

Ο κόουτς Δημήτρης Καρπέτας έχει εργαστεί πολύ ως βοηθός σε ομάδες τόσο ανδρών όσο και γυναικών και η Ελευθερία Μοσχάτου του δινει την ευκαιρία να στελεχώσει και να «τρέξει» το τμήμα U23, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει στη συζήτησή μας ότι είναι μεγάλη ευκαιρία οι παίκτριες να ωριμάσουν έχοντας αγωνιστικό ρυθμό και όχι μόνο μέσα από τις προπονήσεις. 

Η ομάδα U23 της Ελευθερίας Μοσχάτου θα παίξει στην ΕΣΚΑΝΑ γυναικών, με την προκήρυξη της κατηγορίας να θέτει τις ομάδες U23 εκτός play off και ανόδου σε περίπτωση που τερματίσουν σε αντίστοιχες θέσεις. Ωστόσο η εν λόγω κατηγορία, είναι τρομερά ανταγωνιστική και οι αθλήτριες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό... crash test των δυνατοτήτων τους.

Ο κόουτς Καρπέτας είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ και έχει διατελέσει είτε ως πρώτος είτε ως βοηθός μεταξύ άλλων και σε Πανιώνιο, Μίλωνα, ΑΟΝΑ, Ατρόμητο Πειραιά και Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

AOEMCARPET

Αναλυτικά η συζήτηση με τον Δημήτρη Καρπέτα:

-Κόουτς καταρχάς συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σου. Πώς βλέπεις την καινοτομία της ΕΟΚ με τη νέα ρύθμιση για τις ομάδες U23;

«Ευχαριστώ πολύ!

Πιστεύω ότι πρόκειται για μια καινοτομία της ΕΟΚ που μόνο καλό μπορεί να κάνει στο γυναικείο μπάσκετ, αφού τα κορίτσια του U23 θα αποκτήσουν πολύτιμες μπασκετικές εμπειρίες για το μέλλον τους».

-Τι δουλειά πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει μέσω των ομάδων U23 και ποια η χρησιμότητά τους;

«Πιστεύω ότι στο τμήμα U23 μπορούμε να δουλέψουμε με τα κορίτσια τις αδυναμίες τους, να τους δώσουμε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο γήπεδο, αφού θα έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αγώνες και να τις κάνουμε να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το γυναικείο μπάσκετ.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν το πόσο σημαντικό και χρήσιμο είναι ένα τέτοιο τμήμα».

-Ποια είναι η αντίληψη της Ελευθερίας Μοσχάτου για τις υποδομές; Τι στόχους έχει και με τι κριτήρια δουλεύετε;

«Η αντίληψη και ο στόχος της Ελευθερίας Μοσχάτου για τις υποδομές είναι να μπορέσουμε να δουλέψουμε τα δικά μας κορίτσια και να στελεχώσουν, αν όχι όλα κάποια από αυτά την πρώτη ομάδα μας στην Α1.

Τώρα τα κριτήρια με τα οποία δουλεύουμε είναι οι πολλές και ποιοτικές προπονήσεις,  καθώς και η εμπειρία μας μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης στο μπασκετικό χώρο».

2023 AOEMBASKETA

-Πως έχετε κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι; Γιατί μια αθλήτρια U23 να επιλέξει φέτος στην Ελευθερία Μοσχάτου;

«Επειδή είναι η πρώτη μας χρονιά που φτιάξαμε το U23 επιλέξαμε να πάρουμε με μεταγραφή καποια κορίτσια με εμπειρία και μαζί με τα δικά μας κορίτσια να δημιουργήσουμε ένα ωραίο νεανικό σύνολο.

Πιστεύω ότι τα κορίτσια μας επέλεξαν, γιατί ξέρουν ότι θα δουλέψουν μαζί μας, θα βελτιωθούν και ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από το προπονητικό team και τη διοίκηση της ομάδας».

-Ποια είναι η προπονητική σου φιλοσοφία; Ποια είναι η διαφορά της δουλειάς σε μικρές και μεγάλες ηλικίες;

«Η φιλοσοφία μου στο U23 είναι να παίξουμε ένα γρήγορο μπάσκετ με όχι πολλά plays έτσι ώστε τα κορίτσια να ξεδιπλώνουν κάθε Κυριακή το ταλέντο τους στο γήπεδο και να το ευχαριστιούνται και αυτές και εμείς.

Δε νομίζω υπάρχει ότι υπάρχει μεγάλη  διαφορά για εμένα της δουλειάς σε μικρές ηλικίες και μεγάλες ηλικίες, γιατί θεωρώ ότι στις μικρές ηλικίες πρέπει σίγουρα να δουλεύουμε τα βασικά χωρίς συστήματα αλλά και στις μεγάλες ηλικίες πρέπει να κάνουμε το ίδιο και να δουλεύουμε και πάνω στα βασικά εκτός από τακτική κ.τ.λ. γιατί δυστυχώς βλέπουμε επαγγελματίες αθλήτριες να παίζουν ακόμη και στην Α1 και να έχουνε έλλειψη βασικών στοιχείων.

Τέλος θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες να αναφερθώ στη δημιουργία του U23 μας και να ευχαριστήσω τέλος και τη διοίκηση της Ελευθερίας Μοσχάτου που με εμπιστεύτηκε».