Skip to main content

ΕΣΑΚΕ κατά ΕΟΚ για την μετάθεση των εκλογών

Έκτακτο ΔΣ και ενημέρωση ζήτησε ο ΕΣΑΚΕ από την ΕΟΚ επειδή οι εκπρόσωποι του δεν κλήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση που αποφασίστηκε η αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαϊου.

Αυτό που από την Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης χαρακτηρίστικε ως «ομόφωνη απόφαση» την Δευτέρα (22/3) δεν ενόχλησε μόνο παράγοντες της ΕΟΚ που διαφώνησαν με την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης για την 23η Μαΐου, αλλά και τον ΕΣΑΚΕ που ζήτησε σήμερα (23/3) έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εκτός αυτού, οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ ζήτησαν να λάβουν γνώση και για την «απόφαση του πρωτοδικείου, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας», όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ διεξήχθη και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/3), με την διοργανώτρια αρχή της Α1 να ζητάει μέσω επιστολής σύγκλιση έκτακτου ΔΣ στην ΕΟΚ, ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση οι εκπρόσωποί της και γνώση για την προαναφερθείσα απόφαση του πρωτοδικείου.

 
 

Τα τρία αιτήματα του ΕΣΑΚΕ ήταν:

1) ζήτησαν τη σύγκλιση έκτακτου ΔΣ στην ΕΟΚ

2) ενημέρωση γιατί δεν κλήθηκαν οι τρεις εκπρόσωποι

3)να λάβουν γνωση της απόφασης του Πρωτοδικείου