Skip to main content

Το μήνυμα Φασούλα μέσω του hellenicbasketball.gr

Ο Παναγιώτης Φασούλας, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το μήνυμα του υποψήφιου για τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ μέσω του hellenicbasketball.gr:

«Φίλες και φίλοι του  μπάσκετ,

Από την ημέρα που αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ταξίδεψα -κυριολεκτικά- σε όλη την Ελλάδα. 

Μαζί με τους εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους, επισκεφθήκαμε εκατοντάδες σωματεία και Ενώσεις, προκειμένου να ακούσουμε, να καταλάβουμε, και να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα κάθε ομάδας. Δομικά, οργανωτικά και οικονομικά.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, έχω μιλήσει με χιλιάδες φιλάθλους, αθλητές, προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους και αφουγκράζομαι την επιτακτική «ανάγκη» και την αγωνία τους για ένα καλύτερο «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ.

Ένα αύριο καθαρό, διάφανο, οργανωμένο, ψηφιοποιημένο, καινοτόμο, οικονομικά ανεξάρτητο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της εποχής μας.

φασουλας team

Πρώτα και πάνω απ’ όλα, είναι το μπάσκετ!

Το «καλό του μπάσκετ», είτε αυτό αφορά την Εθνική Ανδρών, την Επίσημη Αγαπημένη όλων των Ελλήνων, είτε ένα μικρό ερασιτεχνικό σωματείο στην επαρχία, που αγωνίζεται μέρα με τη μέρα για να μεγαλώσει και  να «βγάλει» νέους αθλητές.

Γιατί αυτό είναι το «κύτταρο» του ελληνικού μπάσκετ!

Αυτά τα μικρά, ερασιτεχνικά σωματεία, που συνήθως «ακούγονται» μόνο όταν ένας παίκτης τους παίρνει μετεγγραφή σε μια «μεγάλη ομάδα», όμως από «πίσω» κρύβεται τεράστια δουλειά, επιμονή, υπομονή και άδολο όραμα για το μπάσκετ.

Είμαι εδώ, μαζί με τους φίλους και συνεργάτες που με στηρίζουν, τον Μέμο Ιωάννου Χριστοδούλου, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Ευθύμη Ρεντζιά, τη Βάσω Στασινού, τον Κώστα Νικάκη και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, για να καταθέσω επίσημα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ομοσπονδίας και να δεσμευτώ ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, έτσι ώστε το μπάσκετ να φτάσει εκεί που όλοι ονειρευόμαστε. Εκεί που του αξίζει!

Δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το παρελθόν -πώς θα μπορούσαμε άλλωστε;- αλλά δεν έχουμε κανένα περιθώριο να μένουμε αδρανείς ως προς το μέλλον. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη αργήσει.

Οι επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ είναι οι σημαντικότερες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Το γνωρίζουμε και το αποδεχόμαστε όλοι αυτό, είτε έχουμε φορέσει τη φανέλα της Εθνικής, είτε είμαστε φίλαθλοι, που αγαπάμε το μπάσκετ.

Στην πρωτοβουλία «Πρώτα το Μπάσκετ», βρεθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, αλλά με κοινές αντιλήψεις και κοινούς στόχους για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Του μπάσκετ, που μεγάλωσε γενιές φιλάθλων, αθλητών, προπονητών, παραγόντων και δημοσιογράφων και κυρίως, έχει δώσει όραμα στους Έλληνες απανταχού της γης.

Είμαι παρών, όπως κάνω εδώ και δεκαετίες στον χώρο του μπάσκετ, και καλώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, όλους τους φίλους του εθνικού μας σπορ, να διαβάσουν τις προγραμματικές μας δηλώσεις, να κάνουν τις δικές τους επισημάνσεις και να συστρατευθούν μαζί μας στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε.

Κανείς δεν περισσεύει, καμία ιδέα δεν είναι «ουτοπική», καμία πρόταση δεν είναι «αχρείαστη».

Η επανεκκίνηση της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης είναι μονόδρομος και αυτοσκοπός για όλους μας!

Γιατί, πέρα, πάνω και πρώτα απ’ όλα, είναι το μπάσκετ.

Το δικό μας μπάσκετ, που έχει πετύχει -αθλητικά- θαύματα!

Αυτό που συγκινεί, εμπνέει και ενώνει όλους τους Έλληνες.

Με τιμή,

Παναγιώτης Φασούλας».