Skip to main content

ΕΟΚ: «Basket League ή Β’ Εθνική»

Basket League ή Β’ Εθνική είναι η επιλογή των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία, ενόψει της νέας σεζόν, όπως ξεκαθάρισε η ΕΟΚ.

Μετά από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, το μεσημέρι της Τετάρτης (3/6), αποφασίστηκε πως όποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στην Basket League, τότε αυτόματα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2, αλλά στην Β’ Εθνική. Παράλληλα για τις ήδη υπάρχουσες  ομάδες της Basket League, όπως το Ρέθυμνο, το μέλλον του οποίου είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο, μετά την αποχώρηση Ζομπανάκη, αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση συμμετοχής στην Β' Εθνική, παύουν να υφίστανται ως ΚΑΕ και θα συνεχίσουν ως αθλητικά σωματεία.  Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει τους Χαρίλαο Τρικούπη και Διαγόρα Δρυοπιδέων, οι οποίες πήραν την άνοδο από την Α2, καθώς δεν είναι ΚΑΕ, αλλά αθλητικά σωματεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:                                                                          

Η Ε.Ε. της ΕΟΚ  αποφασίζει ότι στη περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία, παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο.