Skip to main content

Τσαγκρώνης: «Αύξηση ομίλων στη Γ' Εθνική, θα δούμε αν θα είμαι υποψήφιος»

Ο Τάκης Τσαγκρώνης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» του Sportfm Patras και εξήγησε ότι η πρόταση της ΕΟΚ είναι να αυξηθούν οι όμιλοι της Γ' Εθνικής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές της Ομοσπονδίας.

«Υπάρχουν κάποιες προτάσεις για τα σωματεία, τις οποίες θα επεξεργαστούμε. Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της ομοσπονδίας σχετικά με τις αναμορφώσεις των κατηγοριών. Την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει μία συνεδρία της επιτροπής της ΕΟΚ και μετά από 2-3 μέρες θα συνεδριάσει και το ΔΣ για να συζητήσει την κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας.

Για το ότι οι ομάδες θέλουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο:

«Αυτό είναι το βασικό. Πάνω από όλα είναι η υγεία των παικτών. Ούτε μπορείς να προδικάσεις τίποτα, ούτε μπορείς να οδηγήσεις τους παίκτες να παίξουν και να έχουμε κάποιο κρούσμα. Δεν είναι μόνο ζήτημα ευθύνης, αλλά και ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε τους αθλητές», υπογράμμισε για να προσθέσει πως:

«Μια πρόταση που επεξεργάζεται η ομοσπονδία είναι να δημιουργηθούν περισσότεροι όμιλοι στη Γ’ Εθνικη. Να μειωθεί το κόστος, να μην υπάρχει διανυκτέρευση. Να προφυλασσόμαστε όσο μπορούμε περισσότερο. Έτσι θα βοηθήσουμε και την οικονομία των σωματείων και τα θεματα υγείας. Άλλη πρόταση είναι να γίνουν 4 ομίλοι των 16 ομαδων, αλλα νομιζω οτι θα πρυτανεύσει η λογική και θα πάμε στο χαμηλότερο κόστος».

Για το κομμάτι των εκλογών, οι οποίες θα γίνουν κανονικά το φθινόπωρο:

«Η πολιτεία έλυσε αυτό το θέμα με τη ρύθμιση και οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο. Δεν έχω επαφές με την κυβέρνηση, άλλοι έχουν επαφές. Μέχρι σήμερα λειτουργούμε ως συλλογικό όργανο. Θα εξετάσουμε το πώς θα συμμετέχουμε και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο:

«Τυπικά δεν μπορεί να είναι υποψήφιος».

Για τις υποψηφιότητες που έχουν γίνει γνωστές:

«Η Ελλάδα έχει γεμίσει από σωτήρες, το έχω ξαναπεί αυτό. Το μόνο που ξεχνάμε είναι ότι η Ελλάδα είναι στην έβδομη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν έχει φτάσει τυχαία μέχρι εκεί. Δεν θα πρέπει να το ξεχνάνε ορισμένοι αυτό. Αν βαλουμε αναλογικα τον πληθυσμο μας, θα καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας. Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά».

Για το τι δεν πάει καλά και τι πρέπει να αλλάξει:

«Πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο, τίποτα δεν είναι τέλειο. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Αυτό προσπαθούμε τόσα χρόνια. Είναι τεράστιο το έργο της ομοσπονδίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα κατάφερε να βρίσκεται τόσο ψηλά. Δεν είναι τυχαίο. Τώρα αν μπαίνουν μπροστά κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες σε τέτοια θέματα, είναι ζήτημα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι νομίζει».

Για την προσπάθεια της κυβερνησης:

«Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Όλες οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια, το βασικό τους πρόβλημα ήταν να ελέγξουν τις αθλητικές ομοσπονδίες. Το έχουν επιχειρήσει πολλοί, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Γιατί ακριβώς μπαίνουν τα ομαδικά και πολιτικά σε επίπεδο ομοσπονδίας, δεν νομίζω ότι θα έχει ποιότητα. Δεν θα φέρει πρόοδο. Δεν θα φέρει νέα πνοή. Αν μπουν μέσα τα ομαδικά και όλα τα συναφή σε ένα ΔΣ και αρχίσουν οι αντιπαραθέσεις, δεν ξέρουμε που θα οδηγηθούν τα πράγματα».

Για το αν είναι έτοιμος για την προεκλογική διαδικασία εν μέσω κορονοϊού:

«Είναι ένα πρόβλημα και αυτό. Πρώτα θα δούμε αν θα είμαστε υποψήφιοι και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία».

Για το πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές:

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να περάσει η διάταξη από τη Βουλή για να καθορίσει ορισμένα πράγματα. Μετά θα δούμε τι θα προβλέπει. Αν θα είναι με τη λήξη της κανονικής θητείας η όχι. Είπαν ότι μπορεί θα γίνουν το Φθινόπωρο. Πότε ακριβώς όμως;».

Για την τελευταία του επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη:

«Η τελευταία επαφή μαζί του ήταν για θέματα της ομοσπονδίας. Δεν έχουμε μιλήσει για τις εκλογές. Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με τον κ. Αυγενάκη».