Skip to main content

Η πρόταση Μπουντούρη για την επανέναρξη προπονήσεων στις Ακαδημίες

Την δική του πρόταση για την σταδιακή επανεκκίνηση του μπάσκετ και την επανέναρξη των προπονήσεων των Ακαδημιών, παρουσίασε ο Νίκος Μπουντούρης με τους συνεργάτες του.

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής τονίζει στο μήνυμα του:

«Σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά , σας παραθέτω μια πρόταση μαζί με τους συνεργάτες μου, προσπαθώντας να βοηθησουμε στην σταδιακή  επανεκκίνηση του αθλήματος. Θέλουμε να προκαλέσουμε την σκέψη και τον προβληματισμό των ειδικων υγείας για το πως μπορούμε  με ασφάλεια να μπουμε στο γήπεδο. Τα παιδιά, οι γονείς, οι προπονητές και άλλοι παράγοντες έχουν την δίψα να μπουν στο γήπεδο. Οι συνεργάτες μου και εγώ  τονίζουμε παντα ότι είναι σημαντικό να πειθαρχούμε στην γνώμη των ειδικών, άλλωστε την πειθαρχία διδάσκουμε στους παίκτες μας. Ξέρουμε με σεβασμό να είμαστε μέλη της κοινωνίας και αγωνιζόμαστε ώστε να έχουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία. Παραθετουμε ένα υπόδειγμα προπόνησης με αριθμό αθλητών, αποστάσεις και διάφορες ασκήσεις που σύμφωνα με την δική μας αντίληψη μπορεί να εφαρμοστεί με ελάχιστοποίηση των κινδυνων. Θα χαρούμε αν εξεταστεί η άποψη μας ακόμα και αν απορριφθεί. Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να μείνουμε αδρανεις για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ»

Αναλυτικά η πρόταση του Νίκου Μπουντούρη:

Παρουσιάζω μία προπόνηση 20 το πολύ ατόμων σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Ένα γήπεδο μπάσκετ έχει διαστάσεις 28μΧ15μ. Αν συνυπολογίσουμε και 1,5 μέτρο σε κάθε πλαϊνή πλευρά και 1 μέτρο από την τελική πλευρά, τότε τα συνολικά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας για 1 προπόνηση είναι: 30μ. Χ 18μ. = 540 τ.μ.

Δηλαδή σε κάθε παιδί αναλογούν 27 τ.μ.

  • Ο γιατρός, ο προπονητής και ο έφορος είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των αποστάσεων.
  • Οι προπονήσεις θα γίνονται σε ανοιχτό γήπεδο. Κάθε παιδί θα φέρνει μαζί του σε κάθε προπόνηση τη μπάλα του, νερό, σχοινάκι και μπαλάκι του τένις.
  • Όταν θα έρχονται στο γήπεδο θα αφήνουν τα πράγματά τους στην εξέδρα στη σειρά και σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους. Συμπληρώνουν ο πρώτος την πρώτη θέση και ακολουθούν οι επόμενοι.
  • Θα αποχωρούν από το γήπεδο με τον ίδιο τρόπο.

1545

 

25543

Γ. Ενδεικτικό πρόγραμμα προπόνησης σταθμών:

1. Πάσες σε τοίχο

2. Πέρασμα εμπόδια

3. Ντρίπλες σε κώνους και τελειώματα σουτ ή lay-up 4. Ντρίπλες σε κώνους

5. Άλματα σε εμπόδιο και sprint ως το κέντρο 6. Στατική ντρίπλα με μπαλάκι τένις

7. Πέρασμα σκάλας

8. Σουτ (διάφορα είδη) 9. Ντρίπλες σε κώνους 10. Σχοινάκι

3