Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 26ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 26ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Το 26ο τεύχος του μηνιαίου e-magazine της ΕΟΚ είναι στην διάθεση των αναγνωστών του για τον Φεβρουάριο 2024, με ποικίλη ύλη 12 θεμάτων και αναφορά σε θέματα που δεν άπτονται της καθημερινής επικαιρότητας στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά αναδεικνύουν προσωπικές ιστορίες, την αφοσίωση των συλλόγων στο άθλημα και τις παρέες που δημιουργούνται με αφορμή το μπάσκετ για την «εκτόνωση» και την ψυχαγωγία του παιχνιδιού από άτομα διαφορετικών επαγγελμάτων.

Στο 26ο τεύχος:

🏀 Το 49ο ΟΠΑΠ Κύπελλο Ανδρών και το Final-8 αρχίζει σήμερα (15/2) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (18/2) στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, όπου θα διεξαχθεί επίσης και ο 27ος ΟΠΑΠ τελικός Κυπέλλου Γυναικών. Τέσσερις «γεμάτες» ημέρες μπάσκετ για την ανάδειξη των Κυπελλούχων Ανδρών και Γυναικών 2024. Η πλήρης αναβάθμιση του θεσμού με το Final-8.

🏀 H επιστροφή στο παρελθόν για τις απόπειρες πρόκρισης της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζεται με την παρουσίαση των συμμετοχών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα Προολυμπιακά τουρνουά 1964 και 1968. Ο Γιώργος Τρόντζος θυμάται.

🏀 Πίσω στον χρόνο «ταξιδεύει» νοερά και η Εθνική Γυναικών για την πρώτη συμμετοχή της σε τελική φάση του Εurobasket, το 2001. Η πρωτόγνωρη εμπειρία, οι αγωνίες, η ευθύνη της ελληνικής εκπροσώπησης από την Μαρία Σαμορούκοβα.

🏀 Η αγάπη της Ευαγγελίας Στεφάτου στο μπάσκετ, δεν σταματά ποτέ, όπως και τα όνειρα της αθλήτριας με αμαξίδιο. Η ανθρώπινη ιστορία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μπάλα του μπάσκετ και καμία ατυχία δεν μπορούσε να την κρατήσει μακριά από αυτό.

🏀 Στη Θεσσαλονίκη, ο σύλλογος με την ιστορική ονομασία «Ναύαρχος Βότσης» που συμμετέχει στη National League 2, συνεργάζεται με την ακαδημία του Άρη, διαθέτοντας μόνο παίδες και εφήβους στην ομάδα του. Το εγχείρημα του είναι δύσκολο, αλλά και φιλόδοξο.

🏀 Στο Πικέρμι μια ακόμα παρέα φίλων και διαφορετικών επαγγελματιών, «ενώνεται» έχοντας ανάμεσα της την μπάλα του μπάσκετ. Παρέα, προπονήσεις, αγώνες, φαγητό και δεκάδες χαμόγελα από τη χαρά του αθλήματος.

🏀 Στην Ιτέα, το γήπεδο-μπαλόνι ανακατασκευάστηκε πλήρως στην οροφή, τα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο του, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για τα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου.

🏀 Στο Αίγιο, δύο ιστορικά σωματεία της πόλης, ο Κεραυνός Αιγίου και ο Ήφαιστος/Αχιλλέας, ενστερνίζονται το γνωμικό «η ισχύς εν τη ενώσει» και οι ακαδημίες συναγωνίζονται τις ομάδες της γειτονικής Πάτρας

🏀 Στον Πλατανιά από τις «στάχτες» της ποδοσφαιρικής ομάδας ιδρύθηκε ομάδα μπάσκετ που συσπειρώνει πολλά παιδιά και  οργανώνει τμήμα γυναικών. Το μπάσκετ «ανθίζει» σε μια άκρως τουριστική περιοχή της Κρήτης.

🏀 Στη Ρόδο, ο Βαγγέλης Αθανασιάδης που συνύπηρξε στην ανδρική ομάδα του Άρη με τον Νίκο Γκάλη, δημιούργησε τον Πήγασο Κρεμαστής, το 2005 και «καλλιεργεί» μόνο το μπάσκετ γυναικών.

🏀 Παίκτες, προπονητές, διαιτητές, αξιωματούχους του ελληνικού μπάσκετ έχει παράξει το μπάσκετ της Θεσσαλίας και η ποικίλη προσφορά στο άθλημα, μέσω των συγκεκριμένων ατόμων, είναι διαχρονική και μεγάλη.

🏀 Ποιος παίκτης ήταν ο σκόρερ του πρώτου τριπόντου σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν χαράχτηκε η γραμμή του τόξου στα 6.25μ. και ποιος είχε πετύχει το ίδιο σουτ σε αγώνα ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Διαβάστε στην στήλη «Ρετρό».

Καλή ανάγνωση!