Skip to main content

Tσινέκε: «Ήμουν έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό»

Η Έλενα Τσινέκε έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio μεταφέροντας  τις εμπειρίες της απ’ την Πολωνία και την Γκόρζοφ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εμπειρία που βιώνει στην Πολωνία: «Γενικά μαθαίνω πολλά και για τον εαυτό μου και σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπος. Παίζω άλλη θέση τώρα, είμαι point guard που ποτέ δεν έπαιζα και έχω μάθει πάρα πολλά. Πολλή βελτίωση, αλλά και πολλή δουλειά ακόμη».

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην Γκόρζοφ: «Ήξερα ότι είμαι έτοιμη. Ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και να παίξω στο εξωτερικό. Γενικά μπορώ να πω ότι έχω μάθει πολλά. Υπάρχει και μεγάλη υποστήριξη απ’ τους προπονητές, τι κάνω καλά και τι πρέπει να βελτιώσω, οπότε όλα αυτά είναι plus για ‘μένα».

Για το αν έχει παραπάνω πίεση λόγω ότι είναι σε μια ομάδα ως ξένη: «Δε θα έλεγα ότι υπάρχει πίεση. Είτε αν έπαιζα σε ελληνική ομάδα, είτε σε μια ομάδα ως ξένη, θα ήμουν το ίδιο. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω αυτό σαν κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψω για να μπορέσω ν’ ανταπεξέλθω. Αν μου δίνουν έναν ρόλο σε μια ομάδα ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να βοηθήσω αυτήν την ομάδα».

Για το κομμάτι που την έχει δυσκολέψει περισσότερο στη θέση του point guard: «Θα έλεγα το να σκεφτώ γρήγορα, να πάρω μια απόφαση όταν υπάρχει πίεση στη μπάλα. Αυτό με έχει δυσκολέψει, αλλά πιστεύω ότι θα το βελτιώσω. Πρέπει να φωνάζω, να δείχνω το σύστημα καθαρά, όλα αυτά είναι καινούργια για ‘μένα, αλλά ό,τι είναι δύσκολο μ’ αρέσει».

Για το αποκλεισμό τους απ’ την Πολκοβίτσε στο Κύπελλο: «Ήταν ένας στόχος το Κύπελλο. Δεν είχαμε και την Αυστραλή μας, η οποία είναι η καλύτερή μας παίκτρια και 1η σκόρερ στο πρωτάθλημα. Εγώ είχα πάθει διάστρεμμα την προηγούμενη μέρα του αγώνα, οπότε δε μπορούσα να παίξω στο 100%. Δεν είχαμε, δηλαδή, μια γεμάτη ομάδα. Υπάρχουν, όμως, πολύ πιο σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια».

Για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ο μεγάλος στόχος είναι αυτός. Κερδίσαμε την Πολκοβίτσε στην έδρα μας και αυτό μάς δίνει αυτοπεποίθηση, ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και αυτήν και τη Λούμπλιν».

Για το πώς βίωσε τη συμμετοχή της στο EuroCup: «Ήταν πολύ καλή εμπειρία, γιατί έμαθα πάρα πολλά. Σε κάθε αγώνα παίζεις με παίκτριες πολύ ψηλού επιπέδου, οπότε είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις εναντίον τους, καθώς καταλαβαίνεις πού βρίσκεσαι κι εσύ η ίδια όταν τις αντιμετωπίζεις. Όσον αφορά το πολωνικό πρωτάθλημα, μού έκανε εντύπωση πόσο ανταγωνιστικό είναι, μια ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε άλλη».

Για το αν της λείπει το κολλεγιακό μπάσκετ: «Εννοείται πως μου λείπει. Προσπαθώ να παραμένω σε επαφή με πολλές συμπαίκτριες που είχα, αλλά και προπονητές, γιατί όντως μου λείπει. Ήταν σαν οικογένεια, έπαιξα εκεί 4 χρόνια, οπότε ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί τους».

Για την Εθνική ομάδα: «Η ομάδα είναι όλο και πιο νεανική, έχει πολλή ενέργεια. Πιστεύω θα έχουμε μια καλή χημεία όλοι, έχουμε δυνατά κομμάτια. Τη Μαριέλλα και τη Σπανού στο post, εμένα και την Παυλοπούλου στη θέση του “άσσου”, την Χριστινάκη. Γενικά έχουμε πολλές επιλογές. Αυτό θα “δέσει” πολύ ωραία για να πάμε αρκετά ψηλά και να θέσουμε καινούργιους στόχους. Ο προπονητής μάς λέει συνέχεια να βελτιωνόμαστε ατομικά και συμφωνώ, όπου και να είμαστε πρέπει να βελτιωνόμαστε, γιατί όταν βρεθούμε πρέπει να είμαστε έτοιμες. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια ν’ ανέβουμε όλο και πιο ψηλά σαν εθνική ομάδα και να μπορέσουμε να πάμε μέχρι και στο Παγκόσμιο».