Skip to main content

Μπουντούρης: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης λειτουργούσε ως πατέρας για όλον τον κόσμο»

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Νίκος Μπουντούρης μίλησε στο ΕΟΚ webradio για την ξεχωριστή σχέση που είχε με τον αείμνηστο προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Νίκος Μπουντούρης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Γιώργο Βαλαβάνη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Αναλυτικά είπε:

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Είχαμε βρεθεί στην Εθνική ομάδα όταν ήταν Τεχνικός Σύμβουλος, δεν ήταν προπονητής μου τότε. Είχα την ευτυχία να τον ζήσω αρκετά στα φιλανθρωπικά παιχνίδια που κάναμε με τους βετεράνους. Πήγαμε κάποια ταξίδια για να προσφέρουμε όπως συνηθίζουμε να κάνουμε οι βετεράνοι και στα παιχνίδια αυτά ήταν προπονητής μας ο Γιάννης, οπότε είχαμε αρκετό χρόνο να συζητήσουμε. Ένας άνθρωπος που κέρδιζε κατευθείαν τον περίγυρό του, όπου κινούταν ήταν το επίκεντρο με τον λόγο του, τη συμπεριφορά του, την αύρα του. Ήταν ένας άνθρωπος που κατάφερε να εμπνεύσει πολλές ομάδες, πολλούς παίκτες, που κατάφερε να δημιουργήσει ομάδες και να εμπνεύσει τους φιλάθλους των ομάδων απ’ τις οποίες πέρασε και μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό. Είχα την ευκαιρία να τον ρωτήσω πράγματα και να μπούμε σε προσωπικά θέματα ζωής. Είναι πολύ δύσκολο να σε εμπνεύσει κάποιος στα 50 σου, αλλά τη στιγμή που μίλησα μαζί του για εμένα λειτούργησε ως προπονητής ζωής. Μου έδωσε δύναμη σε ό,τι είχα ν’ αντιμετωπίσω στην καθημερινότητα μου. Είναι μια τεράστια μορφή».

Για το ότι δεν τον είχε προπονητή στην καριέρα του: «Του το είχα πει ότι πραγματικά θα ήθελα πολύ να τον είχα προπονητή. Χάσαμε την ευκαιρία κάποια στιγμή όταν ήμουν μικρός και ήταν να φύγω απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε ενδιαφερθεί ο Άρης και αργότερα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Ξαναλέω όμως ότι αυτό που έζησα από κοντά ήταν πολύ δυνατό. Η προσωπικότητά του πραγματικά επισκίαζε τα πάντα».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Είναι πολύ δύσκολο για ‘μένα να λέω ότι ήμασταν φίλοι, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά έδινε κάθε μέρα. Θα πω ότι με τίμησε με την παρέα του. Πραγματικά σε πολλά πράγματα έβλεπα ότι λειτουργούσε ως πατέρας για όλον τον κόσμο. Αυτό νομίζω ότι ήταν το χαρακτηριστικό του, ήταν πάντα ανοιχτός να βοηθήσει και λειτουργούσε ως φίλος όλων. Οπότε κι εγώ είμαι ένας απ’ αυτούς που τον γνώρισαν».

Για το ότι ο «ξανθός» ήθελε πάντα και παντού να κερδίζει: «Μας είχε κάνει εντύπωση ότι δεν ήθελε να χάνει ούτε στα παιχνίδια των βετεράνων. Μάλιστα, αυτό το σχολιάζαμε με τον Μπάνε (σ.σ. Πρέλεβιτς). Μια φορά σε ένα παιχνίδι, ο Γιάννης είχε πει σε έναν από εμάς «Πίεση, πίεση!» και γυρνάω και του λέω «η μόνη πίεση που έχουμε σ’ αυτήν την ηλικία είναι στο αίμα». Η αλήθεια είναι ότι περνούσαμε ωραία, το ζούσαμε από κοντά, μας δόθηκε η ευκαιρία και το ζήσαμε. Ήταν σημαντικές στιγμές και για εμάς».

Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (06/10): «Μια λέξη που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό και είναι φυσιολογικό αυτό είναι η “σταθερότητα”. Είναι μια ομάδα χρόνων με τις ίδιες αρχές. Μπορεί να έχασε κάμπους παίκτες που έδιναν κάποια στοιχεία, αλλά κινούνται σε μία γνωστή ράγα, οπότε πολύ δύσκολα θα δούμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι απ’ τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε. Ο Παναθηναϊκός, θεωρώ ότι παρουσίασε αφύσικα αυτό το άσχημο παιχνίδι στο Σούπερ Καπ και είναι φυσιολογικό, γιατί, ενώ έχει πολύ καλούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή, όλα είναι καινούργια. Αυτό που θα βλέπουμε απ’ τον Παναθηναϊκό πιστεύω ότι θα είναι με πολλά πάνω-κάτω στην απόδοσή του. Μπορεί να πιάσει κάποιο εξωπραγματικό παιχνίδι καλό, αλλά θα βλέπουμε ίσως και κάποια πολύ άσχημα παιχνίδια, ειδικά στην αρχή. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει αγώνα δρόμου να γίνει ομάδα. Είναι, όμως, πολύ αισιόδοξο ότι φέτος ασχολείται πολύ πιο “ζεστά” με το μπάσκετ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και θα δώσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».