Skip to main content

Μάντζαρης: «Πάμε στο Final 8 για να το χαρούμε, χωρίς άγχος και ό, τι έρθει»

Για την συμμετοχή του Πανιώνιου στο Final 8 του κυπέλλου Ανδρών και τον προημιτελικό με την ΑΕΚ (16/2), αλλά και το… βήμα παραπάνω που θέλει να κάνει η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Αντώνης Μάντζαρης.

Αναλυτικά ο γκαρντ / φόργουορντ των «κυανέρυθρων» μίλησε:  

Για το αυριανό (16/02) ματς με την ΑΕΚ: «Σίγουρα πάμε εκεί για την εμπειρία. Αυτήν τη στιγμή κάναμε μια διαδρομή στο Κύπελλο θεωρητικά αρκετά καλή, παίξαμε με ομάδες Elite League και πήγαμε αρκετά καλά. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα μας είναι επιπέδου Elite League, οπότε ουσιαστικά παίξαμε κάποια ματς που μάς έδιναν ένα παραπάνω κίνητρο. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι. Είναι ένα ματς και εκεί δεν ξέρεις τι γίνεται. Πάμε να το χαρούμε, να παίξουμε χωρίς άγχος και ό,τι έρθει. Οι διαφορές είναι τεράστιες, η μία ομάδα έχει 6 ξένους και η άλλη κανέναν, ούσα στημένη για να πάρει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Κανείς όμως δεν παίζει για να χάσει, έτσι κάνουμε κι εμείς και αυτό θα πράξουμε και αύριο».

Για τη συμμετοχή τους στο Final-8: «Σίγουρα για ‘μας είναι μεγάλη τιμή. Ο Πανιώνιος έχει περάσει από πολλά «κύματα» και τώρα αρχίζει να «πατάει» στα πόδια του σιγά σιγά. Είναι μια άμεση επιβράβευση για τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί διοικητικά με την ομάδα το ν’ αντιμετωπίσουν την ελίτ του ελληνικού μπάσκετ σε μια σεζόν. Και για εμάς προσωπικά και για το σύλλογο είναι κάτι πολύ σημαντικό η συμμετοχή μας στο Final-8, όπως γενικά και για το ελληνικό μπάσκετ. Ελπίζω να το κρατήσουν και να το καθιερώσουν το Final-8».

Για την ανταπόκριση απ’ τον κόσμο: «Στα δύο τελευταία παιχνίδια μάς έλεγαν για το ματς με την ΑΕΚ, δηλαδή οι άνθρωποι του Πανιωνίου έχουν πολύ λαχτάρα να δουν την ομάδα ν’ αντιμετωπίζει μια τέτοια ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι στην ομάδα υπάρχει όλο το υπόβαθρο για να επιστρέψει στα υψηλότερα “σκαλιά” της Α1 και στο ψηλότερο επίπεδο».

Για το να κάνει το βήμα παραπάνω ο Πανιώνιος: «Διοικητικά έχουν αναλάβει δύο άνθρωποι, ο κύριος Ηλιάδης και ο κύριος Μικρόπουλος, που είναι πάρα πολύ καλοί, μας «λύνουν» τα πάντα, ό,τι θέλουμε το έχουμε, είμαστε πληρωμένοι πριν τελειώσει ο μήνας, δε λένε πολλά λόγια, αφήνουν τον κάθε άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του, δε μπλέκονται στα «λημέρια» του αλλού, δηλαδή η ομάδα έχει αρχή, τέλος και ρόλους. Υπάρχει ένα θέμα υποδομής, αφού περιμένουμε το γήπεδο να φτιαχτεί, αλλά υπάρχει η λύση η κοντινή. Το έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι ότι αν γίνει κάτι σύντομα θα είναι έτοιμοι ν’ αναλάβουν και σε ψηλότερη κατηγορία».